HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd i Tranås riskerar tvångsförvaltning

Tranås I dag skickade Hyresgästföreningen in en ansökan om tvångsförvaltning till hyresnämnden. Det handlar om en hyresfastighet med 24 lägenheter i Tranås.

Jennifer Myrén, ärendehandläggare hos Hyresgästföreningen, förklarar bakgrunden:

– Skälet är att vi ser att det finns väldigt väldigt allvarliga brister och det handlar om brister sedan lång tid tillbaka. Första gången jag var där fick jag en chock. Och det bor barnfamiljer där. Så här ska ingen behöva ha det.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Bristerna som Hyresgästföreningen påtalar är många, exempelvis mögel, obefintlig ventilation, en farlig hiss, läckage, huvudnycklar som slarvats bort, vilket lett till stölder. Och åtgärder som inte utförs när något går sönder.

– Den in och utvändiga fastighetsskötseln är i det närmaste obefintlig och tvättstugan är under all kritik, säger Jennifer Myrén.

Ägaren till huset, som är på fem våningar, bor i Norge och är enligt flera hyresgäster svår att nå. Något som blev akut när det i julas uppstod en läcka i ett avlopp.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

– Hyresgästen ringde mig och berättade att det inte gick att få tag i någon. Till slut fick räddningstjänsten åka dit. Så här kan det inte vara. Fastighetsägaren gör minsta möjliga, säger Jennifer Myrén.

Hyresnämnden brukar i regel ta upp ärenden om tvångsförvaltning skyndsamt.

Fakta: Tvångsförvaltning

​Om en hyresvärd grovt missköter sina fastigheter kan hyresnämnden besluta om tvångsförvaltning.
Värden tvingas då lämna över hela ansvaret för fastighet­en till en annan förvaltare, som tar in hyrorna och sköter huset, vanligtvis i en period på tre år. Nya beslut om tvångsförvaltning tas om det krävs.
Endast kommuner och Hyresgästföreningen kan ansöka om tvångsförvaltning.

Läs också Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.