Annons

Hyresvärd med lantgård i Skövde

Skövde Hur luktar en ko? Vad mumsar kaniner på? Och hur mjukt är ett lamm? Det kan du få svar på om du besöker Skövdebostäders Aspö gård i norra Skövde i sommar.
Foto: Kajsa Wedberg
Cirka fyra kilometer från Skövde centrum ligger Aspö gård. En stadsbondgård som drivs av det kommunala bostadsbolaget Skövdebostäder.

– Alla är välkomna att komma hit och träffa djuren. Det är gratis och vi har öppet alla dagar i veckan, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Under sommarsäsongen kan besökarna plocka ägg, se på kaninhoppning och mata djur.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Lina Eklund, Skövdebostäder

– Något schema för vad som ska ske finns inte. Det beror på vädret och vad som passar för dagen, säger Lina Eklund Svensson.

Annons

30 år har gått sedan kommunala Skövdebostäder tog över driften av Aspö stadsbondgård och öppnade den för allmänheten. Gården används året om. Här anordnas föreläsningar, klädloppis och språkkafé. Och här finns lokaler att hyra för konferenser, fester och kalas.

– Alla kan hyra lokalerna men som hyresgäst hos Skövdebostäder får du 25 procents rabatt. Detsamma gäller för gårdens avgiftsbelagda aktiviteter, säger Lina Eklund Svensson.
Kaféet på gården drivs av olika föreningar. Här serveras våfflor på söndagarna och glass varenda sommardag.

Annons
Läs ocksåOmbildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"Anders Forsberg som är aktiv i Hyresgästföreningen har alltid tagit strid mot ombildningar. Nu har han själv köpt loss sin hyresrätt från allmännyttan i Skövde. "Inget vi efterfrågat", säger han.
Läs också Kommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagas Frågan till hyresgästerna i Skövde: Vill ni köpa loss era lägenheter? Sälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder Städbelöning till studenter gav lyckat resultat i Skövde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.