Annons

Hyresvärd startar insamling till flyktingkatastrofen

Kristianstad Personalen i det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad skänker pengar till flyktingkatastrofen. Nu hoppas de att hyresgäster och andra bolag hänger på.

– Vi funderade på vad vi kunde göra. Att bolaget skulle skänka pengar funkar inte då det är hyresgästernas pengar. Vi kom fram till att personalen kan skänka pengar och utmana hyresgäster och andra bostadsbolag att göra detsamma, säger Jonas Rosenberg, kommunikationsansvarig på Kristianstadsbyggen, ABK.

Via branchorganisationen Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, Sabo:s nyhetsbrev har andra bostadsbolag utmanats. En uppmaning finns även på ABK:s hemsida. Enligt bolaget har AB Bostäder i Borås och Mimer i Västerås hittills visat intresse för att haka på.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Personalen har skänkt 9 000 kronor till ABK:s insamling på Rädda Barnen. Där går det att läsa att målet är att samla in 200 000 kronor.

Annons

– Egentligen är det inte ett mål men vi behövde skriva någonting. Vi hoppas att några skänker och blir jättenöjda för alla pengar som kommer in, säger Jonas Rosenberg.

Enligt honom kommer frågan och insamlingen att följas upp i flera steg, bland annat i ABK:s hyresgästtidning. Insamlingen pågår året ut.

Annons
Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

Här finns mer information om insamlingen.

Läs också Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Ex-missbrukare vill avromantisera drogmissbruket i bostadsområden Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.