Annons

Hyresvärd vill säga upp alla hyresgäster

Stenungsund ​​Vector fastigheter, ägaren till de fuktskade husen i Svenshögen, har vänt sig till hyresnämnden för att försöka fullfölja uppsägningen av samtliga hyresgäster Men de flesta hyresgäster tänker kämpa för att bo kvar.
 – Jag tänker då inte ge mig, säger Katarina Reuterskiöld, en av hyresgästerna. Jag trivs, jag vill bo kvar där barnen har sin miljö och dessutom är de mögelskador jag hade i mitt kök redan åtgärdade.
Redan i slutet av förra året fick hyresgästerna på Dr Forsgrens väg besked om att de var uppsagda. Men de flesta hyresgäster har valt att bo kvar och därför har hyresvärden Vector Fastigheter vänt sig till hyresnämnden i hopp om att den vägen kunna fullfölja uppsägningarna. Enligt Vector är det nödvändigt att samtliga hyresgäster flyttar eftersom lägenheterna behöver totalsaneras.
– Det föreligger en betydande risk för ohälsa att bo kvar i den mögelskadade fastigheten och intresset av att åtgärda de konstaterade bristerna måste väga tyngre än intresset att få bo kvar i fastigheten, skriver Vectors vd Rickard Gillblad i sin inlaga till hyresnämnden, där han också förutsätter att nämnden inte kan säga nej till bolagets ansökan eftersom husen inte uppfyller miljöbalkens krav på godkända bostäder.
Att problemen med fukt och mögel måste åtgärdas i de lägenheter som har skador är också hyresgästerna ense om – men inte till priset av att de ska förlora sina hyreskontrakt och därmed också sina hem. De vill i stället att Vector ordnar evakueringslägenheter under saneringstiden för att sedan kunna flytta tillbaka.
Hyresnämnden i Göteborg fattar om tre veckor beslut om hyresgästerna ska bli uppsagda eller få ha kontrakten kvar.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.