HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärden Anders skänker hyreshöjningen till Ukraina

Uppsala Anders Svenssons hyresgäster fick en hyreshöjning på 1,9 procent från årsskiftet. Nu väljer Anders att skänka hyreshöjningen till dem som drabbats av kriget i Ukraina.
Foto: Pixabay/Privat
Privatvärden Anders Svensson skänker årets hyreshöjning till Ukraina.

Anders Svensson är bosatt i Åkersberga och har ett mindre antal lägenheter i Norrtälje kommun. De flesta, 16 stycken, ligger i en fastighet på Södersvik på Rådmansö. Som så många andra har Anders Svensson berörts starkt av Rysslands invasion av Ukraina.

– Jag reagerade med bestörtning på hur det här kan ske i ens närhet år 2022, säger han.

Läs ocksåRekordmånga förhandlingar har kört fast – nu tvingas 11 000 nya hushåll väntaAldrig tidigare har så många kommunala hyresförhandlingar kört fast som i år. Då återstår ännu månader på årets förhandlingsomgång.

För att stötta krigets offer har han bestämt att pengarna som han får in på årets hyreshöjning kommer att gå till Unicefs verksamhet i Ukraina. Att det blev just Unicef beror på att bostadsjätten Akelius under mars månad dubblar varje gåva som företag skänker till Ukraina.

– Så länge kriget pågår kommer vi också att ha den ukrainska flaggan på flaggstången utanför fastigheten i Södersvik.

Har du råd med det här?
– Ja, ekonomiskt sett är det ju inte bra. Det är ju inflation och allt. Men egentligen går det ingen nöd på mig. De här pengarna gör bättre nytta någon annanstans.

Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.

Vad tycker dina hyresgäster? Kommer det här gå ut över dem på något sätt, i form av uteblivet underhåll till exempel?

– De två jag har pratat med har tyckt att det är ett väldigt bra initiativ. Nej, det kommer inte gå ut över dem. Herregud det finns människor som behöver pengarna mycket bättre.

 

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.
Läs också Största hyreshöjningarna i Storgöteborg: Härryda och Varberg ökar snabbast Här har hyrorna höjts mest i Göteborg – kärvt för den som måste bo billigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.