Annons

Hyresvärden: Syrenerna måste bort!

Jönköping ​Lena är mycket ledsen. Hennes uteplats i Tenhult där hon själv planterat en syrenhäck och anlagt en rabatt faller inte hyresvärden på läppen. De tycker att planteringarna är i vägen när gräset ska klippas, men vad Lena vet är det ingen av hennes grannar som fått anmärkningar på sina planteringar.– Jag anser att det är mobbning. Det finns andra som har satt ut trädgårdsmöbler och en som satt en lyktstolpe fem meter ut i gräsmattan som också stör i så fall, säger Lena.
Det hela började i mitten på maj när bostadsbolagets vd var i området där Lena bor för att titta på parabolantenner som placerats fel. Ordväxling uppstod och en vecka senare fick hon veta att det utgått order om att hennes planteringar skulle bort.
Lena hörde av sig till Hyresgästföreningen som nu ansökt om medling hos hyresnämnden, men hon känner inga stora förhoppningar om hyresvärdens välvilja när det gäller hennes syrener.
– Jag vaknar här på morgonen och hör dem komma med sina maskiner och tänker” kommer de nu?” för jag litar inte på att de inte tar bort buskarna innan medlingen.
Hon tror att det hela beror på att hon sagt emot vd och han därför vill ge sig på just hennes syrener. De står inte i vägen för gräsklipparen menar Lena, ingen har klagat på att det varit svårt att komma fram under de sju år som buskarna stått där.
– Jag är fruktansvärt ledsen, jag känner att jag vill inte bo kvar utan min trädgård, säger hon.
Från Hyresgästföreningen har Lena fått höra att om hon fått lov att plantera saker av den gamla ägaren till fastigheten så får den nya ägaren inte ta bort dem. Den tillåtelsen vill hyresvärden se ett intyg på. Den gamla ägaren har lovat att skriva ett sådant.
Hyresvärden har inte kunnat nås för kommentar. Datum för medlingen är inte utsatt ännu.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Domare vanvårdade lägenhet och byggde sopberg av bag-in-boxkartonger – straffas av värden Hyreskrav på över 13 procent väcker oro i Hällevadsholm Familj stämdes på 400 000 kronor av Trollhättevärd Vårgårdakvinna uppsagd efter störningar Kyrkans misstag fall för hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.