Annons

Hyresvärden ville sätta stopp för flerårig andrahandsuthyrning

Malmö Hyresgästen i Malmö hade redan hyrt ut sin lägenhet i andra hand i tre år. Nu fick det räcka, tyckte hyresvärden och sade nej till fortsatt uthyrning. Men hyresnämnden ger värden bakläxa.
Foto: kosmos111 / Istockphoto

Hyresgästen i Malmö har hyrt ut sin lägenhet i centrala Malmö i tre år på grund av studier och arbete i Göteborg. När hyresvärden fick in en ny ansökan om andrahandsuthyrning i ytterligare ett år sade värden, det kommunala bostadsbolaget MKB, därför nej. Hyresgästen har redan hyrt ut sin lägenhet i andra hand så pass länge att värden menar att det saknas ”beaktansvärda” skäl en fortsatt uthyrning.

Men hyresgästen gav sig inte. Han vände sig till hyresnämnden som nu har prövat hans fall. Och de ger honom rätt. Eftersom han har en tillfällig bostad i Göteborg, ett tillfälligt arbete i samma stad och dessutom har både familj och vänner kvar i Malmö får han godkänt för att hyra ut i ytterligare ett år.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden konstaterar i sitt beslut att det visst finns en gräns för hur länge man får hyra ut i andra hand. Men med tanke på omständigheterna i fallet är totalt fyra år en rimlig tid. Det är dessutom praxis, enligt nämnden.

Annons
Läs också Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.