Annons

Hyrorna höjs i Västervik

Västervik Den 1 mars blir det i genomsnitt 64 kronor dyrare i månaden att vara hyresgäst hos Bostadsbolaget i Västervik.

​Bostadsbolaget hade begärt att få höja hyrorna med 1,9 procent. Efter förhandlingen med Hyresgästföreningen står det klart att hyreshöjningen blir 1,45 procent.

– Största delen av höjningen beror på att kommunen inför en borgensavgift, säger Hyresgästföreningens förhandlare Lars Hilding.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Bostadsbolaget har tidigare inte behövt betala någon kompensation till ägaren, Västerviks kommun, för att kommunen går i borgen för bolagets lån på drygt 800 miljoner kronor. Men från och med i år vill kommunen ha betalt för det risktagande som det innebär.

Annons

– Det känns inte kul att hyrorna måste höjas utan att det egentligen kommer hyresgästerna tillgodo, säger Lars Hilding.

Han gör bedömningen att chansen varit stor att Bostadsbolagets hyresgäster helt kunnat slippa hyreshöjning i år om det inte varit för borgensavgiften.

Läs ocksåVästerviks-vd i Sabos vd-råd

– Med tanke på hur förutsättningarna såg ut är jag ändå ganska nöjd, säger Lars Hilding.

Annons

”Hem & Hyra” har förgäves sökt Bostadsbolagets vd Sven-Åke Lindberg för en kommentar.

Läs också Västervikshyrorna klara två år framöver Västerviks bostads vill höja hyrorna med 2,3 procent Stora skillnader på vd:ars löner i Blekinge och Kalmar län Brunnet hus i Gamleby rivs efter ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.