Annons

Hyrorna klara hos Bodenbo

Boden Bodenbo ville höja hyran med drygt tre procent. Efter förhandlingen med Hyresgästföreningen landade slutresultatet på 0,95 procent, samt ett mindre tillägg.

Den som bor i en trea hos Bodenbo, och i dag har 5000 kronor i hyra, får en hyreshöjning på 66 kronor i månaden från och med 1 mars. Det ska jämföras med Bodenbos ingångskrav, som hade inneburit 155 kronor mer i månaden från och med 1 januari.

Det är resultatet av förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och Bodenbo. Hyreshöjningen är delad i två. Dels 0,95 procent, dels 3 kronor per kvadratmeter och år. Den sistnämnda posten är kopplad till Bodenbos arbete med de så kallade Nöjd Kund-undersökningarna som enligt Hyresgästföreningen inte bara genomförs, utan också ger ett positivt resultat för hyresgästerna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen informerades också av Bodenbo att parkeringsplatserna kan komma att avgiftshöjas. Det var dock inte klart vid förhandlingen.

Annons
Läs också Fängelsestraff för trasig ruta – kastade blomkrukor mot låst port: "Jag vart förbannad" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Tre år efter obligatoriska ventilationskontrollen är problemen inte åtgärdade Fick faktura på 800 kronor för kvarglömd kartong: "Vi blev irriterade" Allmännyttan sålde alla lägenheter - hyresgästerna visste ingenting

Hyrorna klara hos Bodenbo

Boden Bodenbos hyresgäster får en hyreshöjning på 1,50 procent från årsskiftet.

Hyresförhandlingar mellan Bodenbo och Hyresgästföreningen är klara. Efter tre förhandlingsomgångar kunde parterna komma överens om att hyrorna höjs med 1,50 procent. Bodenbo hade yrkat på 3,19 procent.

”Att förhandlingen blev lyckad beror på två saker. Dels våra argument om en sviktande konjunktur med fler och fler arbetslösa, dels vår ordentliga granskning av Bodenbos krav”, skriver Hyresgästföreningen i ett brev till sina medlemmar.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bodenbo backade, bland annat, från sitt krav att täcka hyresbortfallet för de tomma lägenheterna.

Omräknat i kronor blir hyreshöjningen cirka 81 kronor i månaden för en normaltrea på 75 kvadratmeter.

Annons
Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.