HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyrorna klara hos Bodenbo

Boden Bodenbo ville höja hyran med drygt tre procent. Efter förhandlingen med Hyresgästföreningen landade slutresultatet på 0,95 procent, samt ett mindre tillägg.

Den som bor i en trea hos Bodenbo, och i dag har 5000 kronor i hyra, får en hyreshöjning på 66 kronor i månaden från och med 1 mars. Det ska jämföras med Bodenbos ingångskrav, som hade inneburit 155 kronor mer i månaden från och med 1 januari.

Det är resultatet av förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och Bodenbo. Hyreshöjningen är delad i två. Dels 0,95 procent, dels 3 kronor per kvadratmeter och år. Den sistnämnda posten är kopplad till Bodenbos arbete med de så kallade Nöjd Kund-undersökningarna som enligt Hyresgästföreningen inte bara genomförs, utan också ger ett positivt resultat för hyresgästerna.

Annons
Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Hyresgästföreningen informerades också av Bodenbo att parkeringsplatserna kan komma att avgiftshöjas. Det var dock inte klart vid förhandlingen.

Annons
Läs också Tre år efter obligatoriska ventilationskontrollen är problemen inte åtgärdade Fick faktura på 800 kronor för kvarglömd kartong: "Vi blev irriterade" Allmännyttan sålde alla lägenheter - hyresgästerna visste ingenting Klart med årets hyreshöjning i Bodenbo

Hyrorna klara hos Bodenbo

Boden Bodenbos hyresgäster får en hyreshöjning på 1,50 procent från årsskiftet.

Hyresförhandlingar mellan Bodenbo och Hyresgästföreningen är klara. Efter tre förhandlingsomgångar kunde parterna komma överens om att hyrorna höjs med 1,50 procent. Bodenbo hade yrkat på 3,19 procent.

”Att förhandlingen blev lyckad beror på två saker. Dels våra argument om en sviktande konjunktur med fler och fler arbetslösa, dels vår ordentliga granskning av Bodenbos krav”, skriver Hyresgästföreningen i ett brev till sina medlemmar.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listanpengar

Bodenbo backade, bland annat, från sitt krav att täcka hyresbortfallet för de tomma lägenheterna.

Omräknat i kronor blir hyreshöjningen cirka 81 kronor i månaden för en normaltrea på 75 kvadratmeter.

Annons
Läs också Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Gaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.