Annons

Hyrorna klara i Sala och Hallstahammar

Hallstahammar Hyrorna för 2014 är färdigförhandlade i Sala och Hallstahammar. Salabostäder höjer med två procent och Hallstahem med 1,8 procent från årsskiftet.

I Salabostäders fall blir höjningen 117 kronor i månaden för en genomsnittlig trea på 79 kvadratmeter.

– Utifrån Hyresgästföreningens ståndpunkt är överenskommelsen på två procent försvarbar
med tanke på bolagets ekonomiska situation och kommande renoverings- och underhållsbehov, säger Rolf Meiding, Hyresgästföreningen Sala-Heby, i ett pressmeddelande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Även Hallstahem har planerat för underhåll av fastigheterna under 2014. Hyreshöjningen på 1,8 procent innebär 100 kronor mer i månaden för en trea på 77 kvadrat.

Annons

– Vi hade naturligtvis gärna sett en ännu lägre hyresnivå i Hallstahammar, då vi vet att betalningsförmågan är begränsad för många hyresgäster. Samtidigt vet vi att Hallstahem behöver öka sina intäkter för att klara av fastighetsunderhållet, säger Johan Kretz, förhandlare vid Hyresgästföreningen, i ett uttalande.

 

Annons
Läs ocksåRekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procentHyreshöjningar, kostnadsökningar, dyrare, dyrtider
Läs också Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.