HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Illaluktande man tvingas flytta

Värmland En hyresgäst i södra Värmland tvingas flytta eftersom grannarna upplever att han luktar för illa.
Foto: Anna Rytterbrant
En man tvingas flytta eftersom grannarna upplever att trappuppgången lutar illa när han öppnat dörren. (Arkivbild)

En privat hyresvärd i Värmland vände sig till hyresnämnden med ett prekärt problem. Resterande hyresgäster i fastigheten hotade nämligen att flytta – om inte värden sa upp en man i 60-årsåldern.

Grannarna klagade till värden på att mannen inte skötte sin personliga hygien, vilket gör att lägenheten luktar illa. En lukt som sprider sig och får hela trappuppgången att lukta osanitärt i flera timmar de gånger 60-åringen går ut.

Läs ocksåAlingsåshem och Hyresgästföreningen oeniga - går till medling

Hyresvärden hävdar också att han har svårt att få hantverkare att gå in i lägenheten och reparera saker: ”De har vid flera gånger vänt i dörren och vägrat utföra arbeten på grund av det skick som lägenheten befinner sig i”.

Hyresvärden skriver till hyresnämnden att han tycker sig ha gjort vad han kunnat. Han flera gånger påtalat för 60-åringen att han måste sköta sin hygien för att få bo kvar och att han dessutom kontaktat socialförvaltningen i den aktuella kommunen. På så sätt blev lägenheten sanerad vid ett tillfälle för tre år sedan, men sedan återkom problemen.

Värden såg ingen annan råd än att säga upp 60-åringen och vända sig till hyresnämnden.

Läs ocksåBrand stängde kontoret – fiket blev arbetsplats

När hyresnämnden kopplades in, kunde värden och 60-åringen göra upp i godo utan förhandling. Mannen gick med på att flytta, men ville ha längre tid på sig än hyresvärden först åberopat.

Nu måste mannen flytta före första oktober.

Läs också Sägs upp efter år av störningar Lägenheten blev bordell – förstahandshyresgäst vräks Ideella krafter skapar förändring i Vetlanda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.