HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ilska efter bilbränder i Trollhättan

Trollhättan "Frustrationen har bytts till ilska." Så kommenterar Hyresgästföreningens Per Inge Nilsen hyresgästernas känslor efter helgens bilbränder i Trollhättan.

Varken Per Inge Nilsen eller hans grannar vaknade när bilarna brann utanför deras lägenhetsfönster på Sädesbingen i stadsdelen Kronogården i Trollhättan.

– Räddningstjänsten måste ha slagit av sina sirener när de tog sig in på gården för att släcka, säger Per Inge Nilsen som är kassör i den lokala Hyresgästföreningen.

Läs ocksåInte bevisat farligt för grannarna - hyresgäst med explosiva ämnen får bo kvar

Nästa morgon samlades dock grannarna ute för att beskåda förödelsen. Tre bilar var totalt utbrända.

– Det jag hörde nu var mer ilska än frustration. Många sa att ”….nu får det vara nog, det måste bli ett stopp på det här”, säger Per Inge Nilsen.

Redan samma kväll, alltså på lördagskvällen, brann dock bilar på en rad nya ställen i Trollhättan. Det började med en bilbrand på Slåttervägen på Kronogården, därefter kom larm om bilbrand i stadsdelarna Halvorstorp, Skoftebyn och Strömslund. Totalt eldhärjades tiotalet bilar.

Läs ocksåMamman flyttade ner i källaren - personer med psykisk ohälsa särskilt utsatta vid vräkning

– Ryktet säger att bränderna är någon slags protester mot att poliserna agerat mot brottslingar. Men om det stämmer eller ej kan man ju bara spekulera i. Hur som helst så leder ju detta bara till elände för alla, säger Per Inge Nilsen.

Kommer ni i den lokala Hyresgästföreningen Sädesbingen med anledning av bränderna?

– Vi har talat om det. Men frågor oss vad vi ska göra. Vi tror inte att vi når de ungdomarna som gör detta med våra aktiviteter. Det är svårt, säger Per Inge Nilsen.

Läs ocksåSkriker av ångest och hotar grannar – så kan de sjuka få hjälp
Läs också En vecka efter upploppen – småbarnsföräldern Zeiynab vill återta tryggheten Kvinnorna som ser till att hålla Bäcklösa snyggt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.