Annons

Inflyttningsklart i 151 nya studentlägenheter

Jönköping Parkeringen intill Västra Torget är borta. I stället står där ett hus på fem våningar. Tillskottet på studentlägenheter kommer precis lagom till terminsstarten.
Foto: Annika Wallsson
Nytt kvarter. Michael Nilforsen, Brandtornets vd, har bra erfarenheter av studenter, både som hyresgäster och generellt. ”De har verkligen integrerats i samhället och blivit ett stort lyft för Jönköping som stad,” säger han.

Bostadsbristen för studenter är en het fråga varje höst, både i Jönköping och i Växjö. Det speciella i Jönköping är att högskolan ligger i centrala staden och inte lokaliserat i utkanten, som fallet är i Växjö.

Eftersom studenter vill bo så nära skolan som möjligt är det en utmaning när högskolan och staden växer. Att hitta tomter att bygga på i centrum är minst sagt knivigt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men det går.

På en tidigare kommunal parkering har kvarteret Järnbäraren vuxit fram. Här är det precis inflyttningsklart i 151 student-
lägenheter, vilka förmedlas genom studentbostadsportalen.

Annons

– Det är ungefär 300 meter till högskolan så man behöver knappt ha cykel för att ta sig dit, konstaterar Michael Nilforsen, vd för det lokala bostadsbolaget Brandtornet.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Som privat värd var Brandtornet en av de första att börja bygga studentlägenheter i Jönköping.

– Vi har bara bra erfarenheter av studenter. Det svåra är att bygga nytt och samtidigt försöka hålla nere hyran. Men vi har gjort vårt bästa för att det ska bli så bra som möjligt, säger Michael Nilforsen.

Annons

I och med nybygget har Brandtornet 545 hyreslägenheter, ungefär hälften av dem studentlägenheter, i centrala Jönköping.

Läs ocksåFlera coronaeffekter påverkar studenter i jakt på bostad
Fakta: Gjuterigatan 26

Rymmer 143 ettor på 28 kvadratmeter, hyra 3 850 kronor i månaden. På översta våningen finns åtta ettor på 44 kvadratmeter, hyra 5 800 kronor i månaden.

I hyran ingår bredband och kabel-tv. Kostnad för el och varmvatten tillkommer.

Läs också Skandalomsusade Prime Living hoppar av projekt i Täby Rapport: Krävs minst 1200 nya studentlägenheter Studenter får unik genväg in på snårig bostadsmarknad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.