HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skandalomsusade Prime Living hoppar av projekt i Täby

Täby Det hårt kritiserade studentbostadsföretaget ska inte längre bygga de planerade lägenheterna vid stationen i Roslags-Näsby.
En ny aktör ska bygga den 15 våningar höga studentskrapan intill Roslagsbanan.
Foto: White arkitekter
En ny aktör ska bygga den 15 våningar höga studentskrapan intill Roslagsbanan.

Runt bolaget har det framkommit uppgifter om ekonomiska problem, svartjobb, kvalitetsproblem, obetalda underleverantörer och kriminella kopplingar. Prime Living bygger också studentbostäder i Spånga, ett projekt som kantats av allvarliga problem. Hyresgästföreningen driver ett antal ärenden mot Prime Living.

Projektet som gäller den planerade studentskrapan, som ska bli Täbys nya landmärke, har dragits med problem, förseningar och extra kostnader.

Läs ocksåStudentlägenheter i Lund döms ut

– Det har handlat om bristande kommunikation och avsaknad av svar och besked. Prime Living har inte varit nåbara. Vi har ifrågasatt deras vilja och förmåga att genomföra det här projektet. Uppgifter som framkommit i media om hur bolaget agerat i andra kommuner har också oroat oss. Den här typen av aktörer vill inte Täby kommun förknippas med överhuvudtaget, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande, Johan Algernon (M).

Prime Living har nu hoppat av projektet och överlåtit det till bolaget DGF Projektering. Överlåtelsen godkändes av Täbys kommunstyrelse förra måndagen.

– Vi är väldigt glada över att det blev en snabb och bra lösning. DGF Projektering är en aktör som redan finns i området och de har satt full fart, säger Johan Algernon.

Läs ocksåStudenternas hus sprackAri Beyeler tycker att hyran är hög för en lägenhet där mycket inte fungerar. ”Dörren till balkongen har aldrig funkat”, berättar han.

I början av nästa år ska de börja bygga lägenheterna. Enligt Johan Algernon kommer tidplanen inte att påverkas av överlåtelsen.

Hans Sandén tillträdde som ny vd för Prime Living under hösten.

– Vi har i samråd med Täby kommun och DGF Projektering kommit överens om att vi lämnar över projektet. Vi behöver kraftsamla och fokusera på vårt projekt i Spånga, säger han.

Läs också4 600 studentlägenheter byggs i Stockholm

Studentskrapan ska få en ny skepnad men ska fortfarande bli 15 våningar hög med 162 studentbostäder. Vera arkitekter, Kod arkitekter och Johan Sundberg arkitektur ska lämna in förslag till utformningen.

– Vi tror att små hyresrätter kan locka både nya och gamla Täbybor. Projektekonomin måste hållas tajt så att studenter har råd att bo där, säger Mattias Gunnarsson på DGF Projektering.

Bolaget har redan ett avtal med kommunen om att bygga studentlägenheter i det gamla kommunhuset och hyresrätter i fastigheten Elverket i det nya området Roslags-Näsby. DGF Projektering har också ett planerat byggprojekt precis intill den aktuella tomten.

Huvuddelen av studentskrapan ska vara bostäder men i de två understa våningarna ska det finnas lokaler för butik, kafé och restaurangverksamhet. Totalt planeras 240 studentlägenheter i den nya stadsdelen. Hela området väntas vara klart 2025.

Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Nästan 80 000 studentbostäder saknas i Stockholmsområdet – studenten Gustav: "Inte hållbart"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.