Annons

Inflyttningsklart på Tullbacken

Olofström Om en vecka flyttar de nya hyresgästerna in på helrenoverade Tullbacken, Olofströms första trygghetsboende. Rune och Svea Mattsson ser fram emot sin nya bostad.

– Det har med ålder att göra, förklarar Rune Mattsson som blir 78 i år. Vi har alltid bott i villa tidigare. Men man blir inte piggare med åren, och vi har ganska stor trädgård som ska skötas. Detta är helt nyrenoverat, och det är alltid trevligare att komma till något som är nytt.

Nästa vecka flyttar han och hustrun Svea från huset i Gränum till sin nya trerumslägenhet på 94 kvadratmeter i Jämshög, med inglasad balkong i söderläge. Det nya trygghetsboendet, Tullbacken, rymmer ytterligare 23 lägenheter, samt en övernattningslägenhet och gemensamhetsutrymmen i bottenplan. Kriteriet för att få flytta hit är att minst en person som ska bo i lägenheten har fyllt 70 år.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hem & Hyra har tidigare berättat om hur Olofströmshus låtit göra om fastigheten totalt. Endast stommen återstår. Vid påsk förra året kom de första byggbodarna på plats, och nu är det alltså klart för inflyttning.

Rune och Svea Mattsson skrev på kontraktet redan i september förra året. De är aktiva i PRO på orten, och ser fram emot att möta sina nya grannar på Tullbacken.

Annons

– Vi känner många av dem som ska flytta dit, säger Rune.

Läs ocksåBrita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt"

Vännerna Nils och Siv Johansson flyttar till exempel in på våningen ovanför. De sålde sitt hus redan för två år sedan när de fick kännedom om planerna för Tullbacken, och har sedan dess bott i en tillfällig lägenhet i Jämshög i väntan på flytten.

Nils Johansson värdesätter att hyresgästerna kommer att få tillgång till extra service, bland annat att en sjuksköterska kommer till huset. På så sätt kan Tullbacken vara ens hem länge än, resonerar han.

Annons

– Det är tryggheten man tänker mest på, säger Nils. Det här blir slutstationen!

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Välkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procent Hyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.