Annons

Ingen hyreshöjning för Svalans hyresgäster

Tierp Hyresgästerna hos Svalans fastigheter slipper hyreshöjning i år. "Vi har fått många glada kommentarer om det", säger delägaren Per-Erik Pettersson.

Svalans Fastigheter HB har ett 80-tal lägenheter i Tobo och Örbyhus och har flera år i rad utsetts till bästa hyresvärden i Hyresgästföreningens medlemsundersökning Dinvärd.se.

Med undantag för tre lägenheter, som får en procents hyreshöjning eftersom de sedan tidigare låg på en låg hyresnivå, slipper hyresgästerna få höjda hyror i år.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Om vi inte behöver höja hyrorna finns det ingen anledning att göra det. Det är ingen målsättning att höja hyrorna varje år, säger Per-Erik Pettersson, som tillsammans med Peter Hedén driver bolaget.

Annons

Har ni fått några reaktioner från hyresgästerna?

– Ja, jag skrev lite information om det här och skickade ut, och vi har fått många glada kommentarer.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Vad har ni annars på gång fram över?

Annons

– Vi bygger fyra nya lägenheter i Örbyhus, som ska vara inflyttningsklara den 1 maj. Kvadratmeterhyran ligger på 1150 kronor.

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.