Annons

Ingen hyreshöjning i Åstorp

Åstorp För hyresgästerna hos allmännyttan i Åstorp blir det ingen hyreshöjning i år. Enligt bolagets vd hade en förhandling tagit mer tid och kraft än det gett tillbaka.

Det kommunala bostadsbolaget i Åstorp, Kvidingebyggen, har inte påkallat någon hyresförhandling med Hyresgästföreningen. Det betyder att hyran blir oförändrad.

– Jag har fått det bekräftat att de inte avser att påkalla någon förhandling. För hyresgästernas skull är jag är glad att det inte blir någon hyreshöjning, säger Margareta Bjökvald, förhandlare vid Hyresgästföreningen region norra Skåne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvidingebyggens vd Mikael Fors är också glad å hyresgästerna vägnar.

– Hyreshöjningen skulle ha blivit marginell, så vi tyckte att vi kunde låta bli och istället ge hyresgästerna detta, säger han.

Annons

Enligt Mikael Fors förstod han att med dagens låga räntor och låga inflation skulle höjningarna bli mindre. Vilket har besannats när han sett vad de andra bolagen höjer med.

Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."

– En förhandling skulle ta tid och kraft och tid är pengar. Vi reder oss i år också och det är bättre att komma när det är något, som till exempel höjda taxor, säger Mikael Fors.

Rutinen vid en hyresförhandling, om hyresvärden vill höja hyran, är att den inleds med att fastighetsägaren påkallar den hos Hyresgästföreningen med ett dokument. Hyresgästföreningen kan också påkalla en förhandling, till exempel om de tycker att en hyra borde sänkas.

Annons

Kvidingebyggen äger och förvaltar 435 lägenheter i Åstorp och Kvidinge.

Läs ocksåSå blir din hyra i Kalmar län 2024Hyresområde i Emmaboda.

Här kan du läsa alla klara hyresresultat i Skåne. Just nu ligger de mellan 2 och 0.7 procent.

Läs också Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.