Annons

Ingen hyreshöjning i Bollnäs

Bollnäs Hyresgästerna hos Bollnäs Bostäder slipper hyreshöjning nästa år. Hyresgästföreningens förhandlingsledare Owe Hellberg hoppas att överenskommelsen ger eko i resten av landet.

Det är en minst sagt nöjd hyresförhandlare som berättar om överenskommelsen om oförändrade hyror hos kommunala Bollnäs Bostäder.

– Taxorna ligger stilla, vissa lönekostnader har stigit men inte så mycket att det påverkar hyran så Bollnäs Bostäder tycker det är ekonomiskt försvarbart att inte höja hyrorna. De är ett mönsterföretag som tar stort ansvar för sina hyresgäster, säger Owe Hellberg, på Hyresgästföreningen i Gävle.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Föreningen har skrivit brev till flera kommunala bostadsföretag och Bollnäs Bostäder har tagit till sig argumenten om att hyrorna inte ska behöva höjas i år.

Annons

– Bollnäs Bostäder tuffar på och har bra soliditet och de håller bra takt med renoveringar och ombyggnationer. Nu hoppas jag bara att den här överenskommelsen ger eko i resten av landet så att flera kommunala bostadsföretag följer deras exempel, säger Owe Hellberg.

Hem & Hyra har inte kunnat nå någon företrädare för Bollnäs Bostäder för en kommentar.

Annons
Läs ocksåRåttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister
Läs också Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Valet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades ner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.