Annons

Ingen kameraövervakning av Blendas gata

Göteborg ​Bostadsbolaget Poseidon har beslutat dra tillbaka sin ansökan om att få kameraövervaka Blendas gata i Hisings Backa i Göteborg. Skälet är kommunledningens negativa syn på bolagets ansökan.

​-  Vi har inte ändrat vår inställning utan tror fortfarande att kameraövervakning hade varit ett bra komplement för att öka tryggheten för våra hyresgäster i området, säger Marie Werner, Poseidons distriktschef i Backa.  Det är hela tiden tryggheten för dem som har högsta prioritet för oss och därför känner vi naturligtvis en viss besvikelse över att inte få pröva den här åtgärden.

Annons
Men eftersom kommunledningen var så uttalat negativ till bolagets ansökan har Poseidon funnit för gott att återkalla sin ansökan hos länsstyrelsen.
–  Kommunledningen representerar ju våra ägare och därför väljer vi att följa deras direktiv, säger Marie Werner, som också tror att beslutande instans länsstyrelsen hade tagit stor hänsyn till att en tung remissinstans som Göteborgs kommun var emot övervakningen.
Kommunstyrelsens främsta motiv för att säga nej är att det är polisens uppgift att upprätthålla ordningen på allmän plats, inte ett enskilt bostadsbolags. Dessutom ansågs övervakningen, som gäller en infartsgata och vändplats i området, vara alltför integritetskränkande.
Några nya ”ess i rockärmen” för att om möjligt öka tryggheten i området har inte Poseidon.
– Vi har inget annat på lager att ta till utan vi kommer att fortsatta arbeta med de många åtgärder vi redan har inlett, säger Marie Werner. Det handlar både om fysiska åtgärder som att vi satt upp en bom på gatan för att förhindra okynneskörning in på vändplatsen men också om en rad sociala åtgärder som till exempel barn- och ungdomsprojekt.
Sedan en tid tillbaka finns också åtta poliser stationerade i Backa som bland annat regelbundet också besöker Blendas gata.
–  Just nu upplever vi att det har blivit lite lugnare i området, men om det beror på debatten om kameraövervakning, på de andra åtgärderna eller på något annat vet jag inte riktigt, säger Marie Werner. Men samtidigt vet vi att de här ansamlingarna av tråkigheter ofta kommer i vågor.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Storsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitet Grannen misstänks ha satt fyr på lägenhetsdörren - "panikångest deluxe" Därför kameraövervakas hyresgästerna i soprummen: ”Mycket pengar men värt det” Viyada skuggades och hotades med uppsägning – får bo kvar Är du länge i källaren - då kan larmet gå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.