Annons

Ingen satsning på att bli hyresvärd – just nu

Nyheter Hyresgästföreningen ska inte satsa på att bli hyresvärd. För närvarande. Stämman beslutade att idéerna om att köpa hyreshus läggs på is.​
När Hyresgästföreningens förbundsstämma återupptogs på söndagsmorgonen var ombuden klara för beslut.
Alla frågor hade då debatterats på så kallade rådsplatser under lördagen. Via datorer hade ombuden redan då kunnat rösta för förbundsstyrelsens linje eller komma med egna förslag.
En av de frågor som skapade mest aktivitet bland ombuden var ifall Hyresgästföreningen ska köpa bostadshus för att kunna bli ett föredöme som hyresvärd.
 
Många argumenterade för att det vore ideologiskt fel, att det kan skapa intressekonflikter och gör föreningens uppdrag suddigare.
Den linjen vann också gehör när förbundsstyrelsen bearbetade det som hade kommit fram på rådplatsen. När det var dags för omröstning föreslog man därför att Hyresgästföreningen för närvarande inte ska köpa bostadsfastigheter.
Detta förslag röstades igenom utan problem.

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.