Annons

Ingen tvångsförvaltning på Rosenlundsgatan

Malmö Det blir ingen tvångsförvaltning av skandalhuset på Rosenlundsgatan i stadsdelen Seved. Det beslutade hyresnämnden.

Hyresgästföreningen hade krävt att det nedgångna huset på Rosenlundsgatan 3 skulle sättas under särskild förvaltning eftersom man tillsammans med miljöförvaltningen i över ett  års tid förgäves försökt få ägaren Dragan Davidovic att åtgärda de många bristerna i huset. 

Men de senaste månaderna har ägaren tagit tag i problemen med mögelförekomst och dragiga fönster. Nya fönster har satts in. Ventilationen har förbättrats. Nämnden konstaterar i beslutet att fastighetsägaren genom att inte svara på miljöförvaltningens anmärkningar under 2011 visserligen gjort sig skyldigt till en allvarlig försummelse men att det nu verkar finnas ”både en vilja hos fastighetsägaren och bättre förutsättningar för att leva upp till de krav som kan ställas på en hyresvärd”.

Annons

Därför avslår nämnden Hyresgästföreningens ansökan om tvångsförvaltning men lägger samtidigt till att ”om utvecklingen i framtiden visar sig bli annorlunda återstår för Hyresgästföreningen att på nytt ansöka om särskild förvaltning. En sådan ansökan torde på goda grunder då kunna bifallas.” Hyresgästföreningens jurist Niklas Olsson, är nöjd med den formuleringen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons

– Fastighetsägaren har fått en sista chans. Skulle det visa sig att allt inte blir åtgärdat kan vi gå in igen med en ansökan om tvångsförvaltning. Vi har så att säga krattat manegen.

Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.