HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inget Megaloppis i Majorna under hela 2020

Göteborg Det blir inget Megaloppis i Majorna i år, varken nu eller senare. Hyresgästföreningen i Västra Sverige har beslutat att ställa in sitt största årliga evenemang totalt.
Foto: Gustaf Görfelt
Att Megaloppis inte skulle bli av 31 maj har varit bestämt länge. Men nu har Hyresgästföreningen i Västra Sverige beslutat att loppmarknaden inte kommer att arrangeras senare i år heller. "Det är jättetråkigt att vi måste ställa in, men samtidigt känns det som det enda rätta" säger Ronny Bengtsson, regionordförande. Bilden är från Megaloppis 2019.

Ett vanligt år hade Megaloppis gått av stapeln under den kommande helgen.

Redan tidigare i vår beslöt  dock huvudarrangören Hyresgästföreningen att folkfesten, som brukar dra upp till 70 000 deltagare från hela Göteborg, inte skulle äga rum 31 maj.

Läs ocksåCorona skapar dålig stämning - då säger värden till på skarpen

Samtidigt lämnade föreningen öppet för att loppmarknaden istället skulle kunna äga rum i höst.

Nu står det dock klart att det Megaloppis 2020 ställs in totalt.

– Vi måste i första hand tänka på att på alla sätt förhindra spridningen av Covid-19. Megaloppis lockar tiotusentals människor på en relativt liten yta och det brukar på sina ställen bli riktigt trångt. Risken för smittspridning skulle blivit alldeles för stor, säger regionordförande Ronny Bengtsson i ett pressmeddelande.

Läs ocksåServerade kungen – nu slåss han för att inte bli coronavräkt

Han säger att alla samarbetspartners har uttryckt sin förståelse för beslutet.

– Även om många besökare kommer att bli besvikna måste vi som bred samhällsaktör ta vårt ansvar, säger Ronny Bengtsson.

Fakta: Megaloppis i Majorna

Megaloppis i Majorna är en loppmarknad som sträcker sig över hela Majorna, Kungsladugård och Sandarna i Göteborg.

Den går av stapeln den sista söndagen i maj varje år.

Hyresgästföreningen är huvudarrangören, som tillsammans med bostadsbolagen, kommunen och insamlingsorganisationer gör det hela möjligt.

Men devisen är “var och en är sin egen arrangör”. Privatpersoner ställer ut sitt eget bord på trottoaren, säljer och tar sedan ansvar för att städa upp och forsla bort det som inte säljs.

Corona i Hyressverige
Läs också Politiker anklagades för svartuthyrning - fick rätt genom 16 år gammalt löfte Tusentals hyresgäster har drabbats av minskat inflytande vid renovering under pandemin Säker pandemifika bryter vardagen i Mörrum

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.