HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Inglasade mot sin vilja

Blekinge Tolv hyresgäster invände mot balkonginglasning men hyresnämnden ger värden, Ronnebyhus, grönt ljus att glasa in balkongerna.

Ronnebyhus vände sig till hyresnämnden för att få godkänt att glasa in balkongerna när hyresgästerna protesterade. Flera hyresgäster var på plats vid hyresnämndens sammanträde för att framföra sina skäl för att stoppa inglasningen: Bostaden kan bli olidligt varm om balkongen glasas in. Hyran höjs. Det borde vara frivilligt att få balkongen inglasad. Inglasning av samtliga balkonger löser inte fuktproblemet som hyresvärden angett som skäl, menade hyresgästerna.

Ronnebyhus argument handlade om att husen är utsatta för vind och regn. Balkongerna håller längre om de är inglasade. Det läcker in vatten på de redan inglasade balkongerna men på fastigheter där alla balkonger är inglasade är problemet mindre. Ett mål med inglasningen är att balkongerna ska hållas så torra som möjligt. Bolaget menar att det kan vara svårt att i efterhand beställa glas av samma modell, om de skulle låta bli att glasa in balkongerna nu.

Annons
Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Hyresnämnden beslutar att ge Ronnebyhus tillstånd. Nämnden anger flera skäl i sitt beslut. Bland annat att de flesta hyresgästerna är positiva till inglasning. Att hyreshöjningen inte är oskäligt hög, höjningen förhandlats med Hyresgästföreningen och inte anses vara någon lyxrenovering. Nämnden gör bedömningen att det är rimligt och fastighetsekonomiskt försvarbart att glasa in balkongerna. Om det blir för varmt på balkongen kan den öppnas.

Annons
Läs också Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Hyresgäster utan el hela vintern – nu kan även vattnet stängas av

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.