Annons

Internetspaning avslöjade bordell i hyreshus

Malmö Polisen matchade annonser på sexsajter med en lägenhet i ett MKB-hus i västra Malmö. Flera sexköpare avslöjades i våras efter att ha besökt adressen. Fallet hänger ihop med en större prostitutionshärva.

En marsdag för snart ett år sedan. Det är tidig kväll och en taxi stannar utanför ett hus i västra Malmö. Någonstans på andra sidan gatan sitter spanare från polisens människohandelsgrupp gömda och iakttar vad som händer. Taxikunden röker en cigarett och ringer på sin mobiltelefon. En kvinna öppnar porten och släpper in honom. Från sin position kan poliserna se hur mannen går upp för trapporna och in i en lägenhet.

En halvtimme senare blir han stoppad av polisen när han lämnar MKB-huset. Han erkänner senare brott under förhör. Flera andra andra män som köper sex på adressen möter samma öde dagarna runt omkring. Polisens spanare har koll på annonser och minst fyra kvinnor som använder i lägenheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Huset är inte samma som i artikeln. Bilden på annonsen kommer från polisens förundersökning.

Mannen med cigaretten åtalas nu för sexköp. Han förnekade först och menade att han var ute på promenad men erkände senare under ett förhör. Minst tre andra män har dömts till strafföreläggande efter att ha besökt samma lägenhetsbordell.

Annons

Sexhandeln i hyreshuset Malmö har kopplingar till en större härva som avslöjades i fjor i Göteborg som Hem & Hyra har rapporterat om. Det visar utredningshandlingar. Fler personer dömdes, bland annat för att ha hämtat kvinnor i Rumänien och tagit dem till Sverige. De placerades sedan ut i lägenheter, i bland annat Malmö och Göteborg, fick hjälp med annonser på sexsajter och lämnade sedan över pengarna från prostitutionen. I Göteborg har delar av detta även granskats i hyresnämnden.

Hem & Hyra har tidigare även berättat om flera andrahandsuthyrningar och Airbnb-kontrakt i Skåne som har spårat ur när lägenheterna har använts för sexhandel. Exakt hur det gått till i fallet med lägenheten framgår inte av utredningen och MKB känner heller inte till bakgrunden.

Annons
Läs ocksåHyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt”Margareta Söderström, kommunikationschef på MKB.

Gatorna i de gamla industrikvarteren på Norra Sorgenfri, i andra änden av Malmö, har länge varit ökända prostitutionsstråk. Det är också där flest sexköpare avslöjats. Men enligt polisen sker det typiska sexköpet via nätet i en lägenhet eller på hotell. Och detta är något som är betydligt svårare att avslöja.

Läs också Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion” Hyresvärden om sexhandeln i sitt hus: ”Det är för jävligt” Sexhandel, skatteslarv och ocker – här är hyresbordellen mitt i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.