Annons

”Jag visste inte att man inte fick bjuda in bolagsstyrelsen”

Karlshamn Förra veckan avgick ordföranden i Hyresgästföreningen Karlshamn efter att representanter från Karlshamnsbostäder varit med på årsmötet. Ny ordförande i styrelsen är Elve Andersson.

Eftersom Elve Andersson var vice ordförande i Karlshamnsföreningens styrelse är det han som träder in efter förre ordföranden Tommy Arvidsson. Han kommer att sitta som ordförande de två år han är vald för – om ingen annan kandidat kommer fram.

Vad som händer nu vet Elve Andersson inte ännu, men han tycker att det som hänt är tråkigt.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det var meningen att vi skulle bjuda in politiker till årsmötet, men så kunde i de och då bad ordföranden två representanter från Kabo att komma. Det tyckte vi var frid och fröjd, det tyckte hela styrelsen, men de kunde visst inte vara med, säger han.

Andra föreningar i Hyresgästföreningens sydöstra region har också bjudit in representanter från de kommunala bostadsbolagens styrelser (se nedan). Och att det skulle vara en så grav förseelse kom alltså som en överraskning för Elve Andersson.

– Det var andra saker också som inte var rätt, men jag måste säga att jag visste inte att man inte fick bjuda in representanter från bolagsstyrelsen.

Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.

Vad var det mer som var fel?

Annons

– Jag vet inte riktigt om jag kan tala om det. Det var lite annat i samband med förhandlingarna om hyran som inte var riktigt.

Stämmer det då?

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

– Det kan det ju göra, det är inte påhittat, det hände ju så.

Är det andra som är ansvariga också?

– Han mente ju så ordföranden att det var hela styrelsen, men det är delade meningar. Jag har pratat med de andra i styrelsen om de kände till de här sakerna och det gjorde de inte.

Elve Andersson betonar hur bra samarbetet varit i styrelsen och hur tråkig han tycker att hela historien är.

Annons

– Jag vill inte svärta ner någon, säger han.

Läs mer:
Karlshamnsordförande avgår efter fel

Andra föreningar i Hyresgästföreningens sydöstra region har bjudit in bolagsstyrelserepresentanter. Till exempel bjöd Norrköpingsföreningen in Linda Snecker (V), ledamot i Hyresbostäder, till sin debatt vid årsmötet: Politiker vill bygga fler bostäder

Även Motalaföreningen hade en politiker på sin debatt som har anknytning till det kommunala bostadsbolaget, det vill säga Platens tidigare vd Kenneth Söderman, numera FP-politiker: Motala bjöd in till bostadsdebatt

Läs också Carina kämpar mot ensamheten Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.