Annons

Jakobsbergsstiftelsen höjer hyran

Uddevalla Nu har Hyresgästföreningen och Jakobsbergsstiftelsen i Uddevalla träffat en överenskommelse om nästa års hyror. Höjningen blir lägre än vad bostadsstiftelsen begärde från början.

Den 1 april höjs hyrorna enligt följande fördelning:

Annons
Jakobsberg: 3,15 procent.
Walkeskroken: 3,13 procent.
Bokenäs: 1,64 procent.
Kullen, Norgorden: 1,36 procent.
Simmersröd, Ljungskile: 1,45 procent.
– Vi är relativt nöjda med överenskommelsen eftersom vi lyckades få ner kravet på en nivå under konsumentprisindex, säger Håkan Fridolfsson, förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.
För ett hushåll som i dag betalar 5 000 kronor i månaden betyder överenskommelsen att hyran går upp med 128 kronor. Den innebär också ett senareläggande av datumet för höjningen från
1 januari till 1 april.
– Det betyder ytterligare hundralappar i hyresgästernas plånböcker. En höjning på 2,55 procent blir i realiteten 1,96 procent räknat på helårsbasis, säger Håkan Fridolfsson.
Bostadsstiftelsen krävde 3,5 procent i hyreshöjning.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.