HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Järfällabor såg Sverige vinna på storbilds-TV

Järfälla VM-febern har drabbat Järfälla. Här samlas gammal och ung för att heja och jubla åt framgångarna tillsammans när matcherna visas på storbildskärm.
600 personer i Riddarparken såg Sverige vinna premiärmatchen mot Sydkorea i fotbolls-VM.
Foto: Cecilia Landmark
600 personer i Riddarparken såg Sverige vinna premiärmatchen mot Sydkorea i fotbolls-VM.

Totalt 21 matcher i fotbolls-VM visas på storbilds-TV i Järfälla. Först ut var tre dagar i Riddarparken i Jakobsberg. Därefter kommer Delfinparken i Tallbohov och Kallhällsparken att bli skådeplatser.

Järfällaborna ömsom jublade och drog efter andan när Sverige spelade premiärmatchen mot Sydkorea. Efter 1-0-segern och utlottning av priser skingrades en glad skara åskådare.

Läs ocksåBollspelande barn - inte skäl nog för uppsägning av familj i Båstad

– Vi lovar vinst varje gång, säger Ali Al Djaber från Swat och Hyresgästföreningen som arrangerar evenemangen tillsammans med Järfälla kommun och Järfällahus.

Förutom fotbollen fanns popcorn och information att få, både från Järfällahus, Hyresgästföreningen och kommunen. Tanken från arrangörerna är att skapa mötesplatser som kan förena – fotboll är det globala språk som människor över hela världen kan förstå.

Hyresgästföreningens ungdomssatsning Swat fortsätter sommaren med mer fotboll. Det blir klassiska uppgörelser i bubbelfotboll, men också läger och utflykter.

Läs ocksåFörhandlingarna med Järfällahus är klara
Läs också Äldreboende blev ungdomshus i Barkarby Unga ordnar VM-fest i Hjällbo Inflyttning i ungdomshus skjuts upp till i hösten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.