Annons

Järfällahus köper hus till nyanlända

Järfälla En fastighet i Barkarby ska bli boende åt flyktingar. Järfällahus köper huset, som är en före detta militärbyggnad, för 25 miljoner om styrelsen och kommunfullmäktige säger okej.

Byggnaden på före detta flygflottiljen F8 är byggd 1938 och består i dag av kontor och butik. 

– Vi kommer att bygga om huset till boende med vandrarhemskaraktär för cirka 80 personer. Kommunen kommer sedan att hyra huset av oss eftersom det finns ett stort behov av tillfälliga bostäder för nyanlända. Vi hoppas kunna starta arbetena efter årsskiftet. I så fall kan huset vara klart för inflyttning nästa höst, säger Torbjörn Johansson, tf vd på Järfällahus.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Han har tidigare erfarenhet av tillfälliga bygglov och bostäder till nyanlända. En inventering i kommunen för att hitta lediga fastigheter gav tre resultat och en av fastigheterna visade sig vara till salu. 

Annons

– Det är många som pratar och pekar på någon annan att göra något. Järfälla ska ta emot 170 personer i år och 300 nästa år och alla kommuner har samma problem att hitta boenden, säger Torbjörn Johansson, som fortsätter som vd året ut och därefter hoppas kunna fortsätta hjälpa kommuner med att ordna boendelösningar. 

Köpehandlingarna undertecknades i förrgår, men är villkorade av att nödvändiga beslut fattas. Styrelsen i Järfällahus har köpet på sitt bord vid mötet i morgon kväll. Kommunfullmäktige behandlar frågan senare i höst.

Annons
Läs ocksåKommunerna får ansvar för att fixa fram bostäder åt flyktingar
Läs också Därför vill ukrainska paret stanna i Sverige: ”200 år av neutralitet” Nästa år fördelas 7500 flyktingar – så många tar din kommun emot Ombildning i Järfälla godkänd – trots frågetecken Järfällahus granskar sin egen ombildning – "trovärdigheten kan ifrågasättas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.