HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Johan Stendahl förlorar mot Hyresgästföreningen

Tobo Den omskrivne fastighetsägaren Johan Stendahl förlorar skadeståndsmålet mot Hyresgästföreningen. I stället måste han nu betala drygt 188 000 kronor till föreningen.

Johan Stendahl, en gång utnämnd till en av Sveriges värsta hyresvärdar, stämde Hyresgästföreningen region Aros-Gävle på 22,4 miljoner kronor eftersom han ansåg att det var föreningens fel att hans bolag Toboholms Fastigheter tvångsförvaltades och sedan gick i konkurs.

Rättegången inleddes i januari i år Uppsala tingsrätt, har dragit ut på tiden och avslutades inte förrän i november. I domen som kom idag slår tingsrätten fast att Hyresgästföreningen inte har gjort sig skyldig till några brottsliga gärningar i samband med tvångsförvaltningen av de nedgångna Tobofastigheterna.

Läs också130 000 kronor för 17 katters klös och kissTre sammansatta bilder visar på lägenhetens dåliga skick.

I stället måste Toboholms Fastigheter i konkurs, som har Johan Stendahl som ställföreträdare, betala Hyresgästföreningens rättegångskostnader på drygt 575 000 kronor. Johan Stendahl personligen blir tvungen att betala strax över 188 000 kronor. Enligt Johan Stendahl ska hyresgästernas vittnesmål om brister i lägenheterna, som bidrog till beslutet om tvångsförvaltning, vara falsifierade och i själva verket skrivna av en och samma person.

Den anklagelsen avfärdar tingsrätten totalt, särskilt eftersom Johan Stendahl under rättegången inte närmare kunde förklara vad han menade.

Annons

Johan Stendahl var själv närvarande när beslutet om tvångsförvaltning togs i hyresnämnden, och borde vara väl medveten om att hyresgästernas vittnesmål var äkta, enligt tingsrätten. Eftersom han ändå hävdade att så inte var fallet, blir han skyldig att betala drygt 188 000 kronor av Hyresgästföreningens rättegångskostnader.

Läs ocksåHyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"Erik Lindgren vid sitt tidigare lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Erik bestred sin flytträkning som han tyckte var märklig och inte ville betala.

Läs även

Hyresgästföreningen krävs på skadestånd

Annons

Stendahl och Hyresgästföreningen möttes i rätten

Läs ocksåRikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmäldeJaved Hussain framför en buske på en innergård med äldre bostadshus, Javed bestred sin flytträkning

Skandalvärd stämmer Hyresgästföreningen

Läs också Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Glömde pasta på spisen - får betala 200 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.