Annons

John Mattson ny ägare av hyresrätterna i Rotebro och Rotsunda

Sollentuna Idag blev det klart. Det blir John Mattson Fastighetsföretagen AB som blir ny ägare och förvaltare av Sollentunahems 538 hyresrätter i Rotebro och Rotsunda, som var först ut när allmännyttan ska säljas.
Foto: Linda Dahlin/Charlie Olofsson
Nu är det klart - trots protester över försäljningen. John Mattson blir ny ägare av Sollentunahems lägenheter i Rotsunda och Rotebro.

Hyresgästerna i Rotebro och Rotsunda har oroligt väntat på beskedet om vem som blir ny ägare. Idag, den 19 december 2019, undertecknades avtalet.

Det blir alltså John Mattson som köper de 538 hyresrätterna i den första försäljningsetappen som sker i Rotebro och Rotsunda.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

John Mattson äger idag strax över 2 200 hyresrätter belägna på Lidingö och har en långsiktig strategi att förvärva hyresrätter i Stockholmsregionen.

– Det är mycket glädjande att vi får in en aktör med gedigen erfarenhet av fastighetsförvaltning och en tydlig affärsidé om att långsiktigt äga och förvalta hyresrätter. Därutöver har de stort fokus på social hållbarhet och att skapa levande och attraktiva bostadsområden i samverkan med kommun, näringsliv och andra intressenter, säger Henrik Thunes (M), ordförande i Sollentuna Stadshus AB, i ett uttalande.

Annons

Ett samverkansavtal kring bostadssociala och trygghetsskapande frågor har tecknats. John Mattson tar även över nuvarande boinflytandeavtal.

Läs ocksåHyresgäster i Rotebro protesterar med gula lappar

– Fastighetsportföljen passar väl in i vår förvaltningsmodell, vi ser en långsiktig potential i beståndet och vi ser fram emot att erbjuda de boende en fortsatt god livsmiljö. Vi ser också fram emot ett gott samarbete med Sollentuna kommun, säger Siv Malmgren, vd John Mattson i ett uttalande.

Hyresgästföreningen i Sollentunas ordförande Thomas Axelsson säger att han inte kan uttala sig om vad han tycker om John Mattson som ny ägare, förrän han har satt sig in i vad för bolag det är.

Att det inte blev Hembla eller något annat av de stora privata fastighetsbolagen är han glad över.

Annons
Läs ocksåStor oro när Sollentunahems hyresrätter ska säljas

– Däremot är vi inte nöjda över att det åter igen är privata intressen som tagit över, men det finns betydligt värre bolag helt klart, och de vill vi inte ha som ägare. Nu har de gått ut och sagt att de ska jobba med trygghetsfrågor bland annat, så nu är det bara upp till bevis att de följer upp löftena, säger Thomas Axelsson.

Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 800 miljoner kronor. Tillträde av fastigheterna sker den 4 maj 2020.

Fakta: Säljs i tre etapper
  • Sollentuna kommunfullmäktige tog i december 2016 beslut om att sälja omkring 2000 av Sollentunahems lägenheter.
  • Hyresrätterna kommer att säljas av Sollentuna Stadshus AB och ske i tre etapper.
  • Under hösten har hyresrätterna i den första etappen, som rör cirka 540 av Sollentunahems bestånd i Rotebro och Rotsunda, varit ute för försäljning.
Läs också Allmännyttan i Rotebro först ut till försäljning Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Efter Hem & Hyras avslöjande – nu kan lagen skärpas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.