Annons

”Kan inte Sandvikenhus lagen?”

Sandviken Uttalanden i en lokal tidning har retat upp Hyresgästföreningens förhandlare, Mårten Gulin. Han ifrågasätter om Sandvikenhus kan den nya lagen.

I Annonsbladet i Sandviken berättar Sandvikenhus kommunikations- och marknadschef Jenny Glumoff om hur hon vill göra Sandviken attraktivare. Det handlar om en ny galleria, upplevelsecentrum och om att ”fylla kommersiella hålrum”.

Artikeln har fått förhandlingsledare Mårten Gulin på Hyresgästföreningen i Gävle att ilskna till rejält:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag undrar om det är så illa att Jenny Glumoff inte kan den nya lagen om kommunala bostadsföretag!? Där står redan i första paragrafen att företagen ska förvalta hyresrätter, bygga bostäder och erbjuda hyresgästerna att få inflytande över sitt boende. Det, och inget annat, är deras uppdrag.

Jenny Glumoff menar att hon uttalat sig om det som ägarna och styrelsen gett Sandvikenhus i uppdrag att göra, att bidra till tillväxt i kommunen och att utveckla näringslivet.

Annons

Men då sätter du alltså det uppdraget före lagen som bara talar om bostäder?

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

– Vi blev ombedda att måla upp en vision och det har vi gjort. Finns det inte intressanta saker i Sandviken så får ju vi inga kunder som vill bo hos oss.

Nu svarade du inte på frågan om du tycker att uppdraget att ha en vision om turism och kommersiella fastigheter ska komma före lagen och det uppdrag den ger er?

– Jag vill inte svara på den frågan utan jag vill säga att vi fick i uppdrag att göra en vision. Men i den ingår ju också att kvarteret Dalslänningen får två våningar till och att det byggs ett höghus i centrala Sandviken.

Annons
Läs ocksåNästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster

Mårten Gulin menar att visioner ska de kommunala tjänstemännen syssla med, de enda visioner Sandvikenhus ska ha ska gälla bostäder:

– Jag undrar hur visionen för Norrsätra, Gamla Bruket och andra bostäder ser ut. Sandvikenhus borde se till att sköta sina fastigheter till rimliga kostnader och lyfta hyresboendet innan de börjar ”fylla kommersiella tomrum”.

Läs också Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Så mycket vill värdarna i Aros-Gävle höja hyran med 2021 Så kan coronapandemin påverka din hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.