Annons

Kaoset i MKB:s styrelse fortsätter

Malmö Först skulle hon petas. Sedan fick Vänsterpartisten Susanna Lundberg förnyat förtroende. Turerna i MKB:s styrelse fortsätter.

Det var den 8 november som MKB-styrelsen beslutade att uttala misstroende mot styrelseledamoten Susanna Lundberg (V) för att hon kritiserat bolagets vd Sonny Modig i bland annat Hem & Hyra. Misstroendet röstades igenom med siffrorna 6–3. MKB-ordföranden Lars Svensson (S) gick emot sitt parti och röstade tillsammans med den borgerliga gruppen och de två arbetstagarna i styrelsen för ett misstroende.

Men på styrelsemötet den 10 december dök förtroendefrågan upp igen. I protokollet förklarade Lars Svensson att beredning och handläggning av misstroendet inte har hanterats som det borde och därför måste återupptas. Den här gången slutade omröstningen annorlunda. Fyra ledamöter röstade för förtroende, tre emot och två lade ner sina röster. Alltså fortsatt förtroende för Susanna Lundberg enligt styrelseprotokollet. De borgerliga ledamöterna reserverade sig och anser att det tidigare beslutet om misstroende kvarstår.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det måste ha varit husbondens röst, kommunstyrelsens ordförande [Ilmar Reepalu], som befallde ordföranden att ta upp frågan igen, säger MKB:s viceordförande Lars Hedåker (M) till tidningen Sydsvenskan.

Samtidigt har MKB och dess styrelse hamnat på kollisionskurs med ägaren.  På en extra bolagsstämma beslutade ägaren i måndags att MKB ska byta arbetsgivarorganisation från Fastigo till Pacta, en organisation nära knuten till Sveriges Kommuner och Landsting för att få en mer enhetlig personalpolitik för alla anställda. Normalt sett är bolagsstämman det högsta beslutande organet i ett aktiebolag. Ändå beslutar styrelsen på det efterföljande styrelsemötet att strunta i ägarens direktiv och istället utreda effekterna av ett byte till Pacta.

Annons
Läs också Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion” Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.