HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kaoset i MKB:s styrelse fortsätter

Malmö Först skulle hon petas. Sedan fick Vänsterpartisten Susanna Lundberg förnyat förtroende. Turerna i MKB:s styrelse fortsätter.

Det var den 8 november som MKB-styrelsen beslutade att uttala misstroende mot styrelseledamoten Susanna Lundberg (V) för att hon kritiserat bolagets vd Sonny Modig i bland annat Hem & Hyra. Misstroendet röstades igenom med siffrorna 6–3. MKB-ordföranden Lars Svensson (S) gick emot sitt parti och röstade tillsammans med den borgerliga gruppen och de två arbetstagarna i styrelsen för ett misstroende.

Men på styrelsemötet den 10 december dök förtroendefrågan upp igen. I protokollet förklarade Lars Svensson att beredning och handläggning av misstroendet inte har hanterats som det borde och därför måste återupptas. Den här gången slutade omröstningen annorlunda. Fyra ledamöter röstade för förtroende, tre emot och två lade ner sina röster. Alltså fortsatt förtroende för Susanna Lundberg enligt styrelseprotokollet. De borgerliga ledamöterna reserverade sig och anser att det tidigare beslutet om misstroende kvarstår.

Annons
Läs ocksåRökare anklagas för att ha nikotinskadat lägenhet – skuldsatt i åtta år: ”Känns som att bli rånad”MKB, det kommunala bostadsbolaget i Malmö, kräver ytterligare en hyresgäst på ersättning för rökskador.

– Det måste ha varit husbondens röst, kommunstyrelsens ordförande [Ilmar Reepalu], som befallde ordföranden att ta upp frågan igen, säger MKB:s viceordförande Lars Hedåker (M) till tidningen Sydsvenskan.

Samtidigt har MKB och dess styrelse hamnat på kollisionskurs med ägaren.  På en extra bolagsstämma beslutade ägaren i måndags att MKB ska byta arbetsgivarorganisation från Fastigo till Pacta, en organisation nära knuten till Sveriges Kommuner och Landsting för att få en mer enhetlig personalpolitik för alla anställda. Normalt sett är bolagsstämman det högsta beslutande organet i ett aktiebolag. Ändå beslutar styrelsen på det efterföljande styrelsemötet att strunta i ägarens direktiv och istället utreda effekterna av ett byte till Pacta.

Annons
Läs också Rekordnotan: 337 000 kronor för rökare som flyttat ut De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Bodde nio månader i lägenheten – nu stämmer värden rökaren på 141 000 kronor Efter tre flyttar på tre år - så fick Klara, 25, äntligen hyra i första hand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.