Annons

Karlshamnsbostäder satsar på ungdomar

Karlshamn Nu ska det bli möjligt för ungdomar att flytta hemifrån till ett rimligt pris. Så tänker Karlshamnsbostäder och lanserar konceptet ungdomsbostäder där det går att förhandla sig till en hyresnivå som passar den unga plånboken.

– Vi har gjort jättemycket för äldre människor så vi tänkte göra något för unga också, säger Håkan Myhre, marknadschef på Karlshamnsbostäder.​

Kampanjen börjar i morgon och den som är sugen på en ungdomsbostad kan flytta in med mycket kort varsel. Målgruppen är ungdomar mellan 18 och 26 år som ska flytta in i sin första lägenhet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är den kundgruppen som har det lite svårt att komma ut, säger Karlshamnsbostäders marknadschef Håkan Myhre.

Hur mycket kan man anpassa boendet?

Annons

– Det beror precis på vilken lägenhet vi pratar om. Vi utgår från individens behov, vilken lägenhet det är och vilket läge.

Läs ocksåCarina kämpar mot ensamhetenEn äldre och en medelålders kvinna sitter och pratar

De lägenheter som kan komma att bli ungdomsbostäder finns redan, det blir alltså inget nybygge för ungdomarnas skull.

– Vi har tänkt att det ska vara utspritt och inte kopplat till någon ort. Om vi har en jätteattraktiv etta i centrala Karlshamn med 20 sökande är det inte säkert att det blir en ungdomslägenhet. Men är det en svåruthyrd lägenhet, kanske utan balkong, så kanske vi konverterar den till en ungdomslägenhet, säger Håkan Myhre.

Karlshamnsbostäder kan tänka sig att komma överens med ungdomshyresgästen om hyresnivån genom att de kanske inte utför underhåll. Däremot är det förstås fritt fram att måla om själv. Det är också möjligt att plombera en tvåa så att den blir en etta och på så vis få ner hyran.

Annons
Läs ocksåStadsodlingen skapar gemenskap bland grannarna året om

En förhoppning är att ungdomarna bor kvar hos Karlshamnsbostäder även sedan de fyllt 26 eller fått en högre inkomst. Då går det till exempel att öppna den plomberade lägenheten så att den blir en tvåa igen.

– Då kan man göra boendekarriär i sin egen lägenhet och slipper att flytta.

Läs också Säker pandemifika bryter vardagen i Mörrum Köpte elbil – övertygade sin hyresvärd att fixa laddstolpe Pandemin stoppar visningar: måste tacka ja eller nej utan att ha sett

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.