HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Karlshamnsbostäders försäljning kan bryta mot kommunallagen

Karlshamn Fullmäktige borde ha tagit beslut innan Karlshamnsbostäder sålde fastigheter för 23 miljoner kronor, det menar miljöpartisten Anders Engelsson.

Han har skrivit en interpellation till fullmäktige i frågan, berättar Sydöstran. Anders Engelsson anser att affären har principiell betydelse med hänsyn till den stora köpesumman och de sålda lokalernas användningsområde som gruppboende. Att affären inte gått genom kommunfullmäktige kan därför bryta mot kommunallagen. I bolagsordningen står att kommunfullmäktige ska få möjlighet att ta ställning till ”beslut i verksamheten som är av principiell betydelse eller annars av större vikt”.

– Jag vill att detta uppmärksammas och att jag får svar på mina frågor. Det här är ett ärende som fullmäktige skulle ha ansvarat för, säger Anders Engelsson till Sydöstran.

Annons
Läs ocksåTvå lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Läs mer:

23 miljoner från försäljning går till nya lägenheter

Annons
Läs också Carina kämpar mot ensamheten Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda Stadsodlingen skapar gemenskap bland grannarna året om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.