Annons

”Kartlägg bostadsbolagens inkomstkrav”

Gävleborg Kartlägg bostadsbolagens inkomstkrav på sina medlemmar! Det är innehållet i en av två motioner till lördagens regionfullmäktige i Uppsala.

På lördag är det dags för Hyresgästföreningen i region Aros-Gävles högsta beslutande organ, fullmäktige, att samlas. Bland annat kommer man att välja en delvis ny regionstyrelse, och ta del av verksamhetsberättelsen för det gångna året.

Till årets fullmäktige har även två motioner lämnats in, som kommer att behandlas på mötet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Många bostadsbolag ställer idag krav på att deras hyresgäster ska ha en viss inkomstnivå eller fast anställning för att få hyra av dem. För dem som inte uppfyller kraven blir det svårt att hitta lägenhet.

Annons

En medlem föreslår därför att regionstyrelsen ska kartlägga vilka inkomstkrav som de kommunala bostadsbolagen i region Aros-Gävle ställer på sina hyresgäster. Dessutom tycker motionären att regionstyrelsen ska komma med förslag till bostadsbolagen på vilka krav som är rimliga att ställa på hyresgästerna.

Den andra motionen handlar om boinflytande. Motionären tycker att beslut om boinflytandeavtal ska tas i de lokala föreningarna istället för som idag av hyresgästföreningen på orten och av anställda på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåEfter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”Porträtt på Emil Jansson i beige mössa och svart jacka. I bakgrunden en park med fotbollsmål och fläckvis snö och is i gräset. Uppsalahems hyresyrkande är historiskt högt i år.

Fullmäktige börjar klockan 10 på Viktoria Konferens.

Läs också 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Hyresgästföreningen stöttar hyresgäster på Balkan med medlemspengar Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.