Annons

KBAB ger gratis startsurf till hyresgäster

Karlstad Alla hyresgäster ska kunna boka tvättstugan, läsa nyheter, skicka mejl och betala hyran via nätet. Därför öppnar Karlstad bostads AB nätet med gratis startsurf.

Det är främst för äldre personer med dataovana som gör att KBAB inför gratis startsurf i sina 7400 hyreslägenheter.

Hastigheten är 0,5 Mbit och gratis för hyresgästerna. Men gratis även för KBAB eftersom den kommit till genom ett samarbete med leverantören Open Universe.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Det räcker inte med 0,5 Mbit för barnfamiljen, men är fullt tillräckligt för att läsa tidningar på nätet, boka tvättstugan och betala räkningar, säger Perra Örtlund som är IT-installationsansvarig på KBAB.

Annons

Han säger att många äldre hyresgäster låter bli att skaffa internet eftersom telekombranschen känns svår och det är lätt att bli lurad.

– Det är inte okej att de lurar våra hyresgäster och telekombranschen kan ge en lite dålig smak ibland. Men på det här sättet försöker vi hjälpa våra äldre hyresgäster att ta klivet ut. Sedan kanske de upptäcker att de vill ha mer och skaffar ett riktigt abonnemang. Men för andra kommer detta vara fullt tillräckligt.

Läs ocksåAsta, 83, kastade sig ut på 4000 meters höjd

Idén har Perra Örtlund haft länge, men det var för ett drygt halvår sedan som några äldre datavana personer från Seniornät i Karlstad hörde av sig och ville ordna IT- kurser för äldre i KBAB:s lokaler, som han bestämde sig för att försöka göra verklighet av den.

Annons

– När det finns några som brinner för det här och vill driva kurser för äldre, så lägger de grunden och väcker intresset hos dem. Då ville vi också försöka ställa upp och bjuda till vi också, säger Perra Örtlund.

Läs också Hemmet brann – Bjarne blev hemlös mitt under pandemin "Lev ditt liv, var försiktig!" Om 5 år kan det smarta hemmet ha flyttat in till hyresgästerna "Plötsligt så blev jag gammal"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.