Annons

KFAB inför bostadskö

Katrineholm Från och med den 1 september är det bostadskö som gäller för dem som söker lägenhet hos KFAB. Beslutet fattades i mars av bostadsbolagets styrelse.

Syftet med den nya uthyrningspolicyn är att motivera personer att endast söka lägenheter de är intresserade av. För varje dag som man står i kö får man poäng. Den som har flest poäng erbjuds den lediga lägenheten först. För att ställa sig i kön måste man ha fyllt 16 år och ha ett svenskt personnummer.

– Idag upplever vi ofta att sökande lägger intresseanmälningar på allt som är ledigt oavsett lägenhetens storlek, familjestorlek, lägenhetens geografiska läge, familjesituation med mera. Med de nya reglerna tydliggör vi att valet bör göras med större omsorg. I annat fall riskerar sökande att bli spärrad under sex månader, säger marknadschef Björn Johansson, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sökande som tackar ja, som har flest köpoäng och som uppfyller grundkraven får teckna hyreskontrakt. Den som tackar nej till erbjudanden tre gånger under ett halvår stängs av från kön under sex månader.

Den som erbjuds skriva hyreskontrakt på en lägenhet men inte svarar alls, spärras också under ett halvår.

Annons
Läs också Värdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Därför vänds hyrorna upp och ner i unikt höghus: "Skandal" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.