Annons

Klagade på kallt badrum – då sänkte värden värmen ännu mer

Osby ​När kvinnan i 70-årsåldern klagade på kylan i badrummet sänkte hyresvärden temperaturen i hela lägenheten. Den frusna hyresgästen har vänt sig till hyresnämnden för att få bukt med kylan.

​Ända sedan kvinnan flyttade in i sin hyresrätt i centrala Osby har hon påpekat problemet med det kalla badrummet. Men när vintern kom hade fortfarande inget gjorts för att komma till rätta med kylan.

Hon ringde då ännu en gång till bostadsbolaget som mätte temperaturen i hela lägenheten. Men istället för en höjning resulterade mätningen i en temperatursänkning. Enligt hyresvärden hade kvinnan för varmt i stora delar av lägenheten och därför byttes samtliga termostater ut.
Tidigare var det 23 grader i luften på vissa ställen i lägenheten och mellan 14 och 20 grader på golvet. Efter termostatbytet blev det istället cirka 20 grader i luften men ännu kallare på golvet. Det kalla badrummet gjordes ingenting åt. Enligt bostadsbolaget var det cirka 20 grader i luften och mellan 13,5 och 20 grader på golvet.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Kvinnan som var missnöjd med hanteringen av ärendet vände sig till hyresnämnden för att få hjälp. Bostadsbolaget meddelade då att de har beställt ett dubbelelement som ska installeras i kvinnans badrum. Innan de har sett vad för effekter detta har på temperaturen vidtar inte bolaget några ytterligare åtgärder.

Annons
Läs också Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.