Annons

Klagade på mögel– blev uppsagd och anmäld för barnmisshandel

Lindesberg Yasmine kontaktade kommunen om mögel i lägenheten. Då anmälde värden henne för barnmisshandel och sa upp henne. Se filmen när han försöker ta sig in i lägenheten.

Yasmine Wikström upptäckte mögel på fönsterkarmen i sovrummet och förstod plötsligt varför barnen varit mer sjuka sedan de flyttade till lägenheten i Fellingsbro.

Hon vände sig till Bergslagens miljö och byggförvaltning, som kunde konstatera det fanns fuktskador i ytterväggen till två av rummen och att man ser att tidigare fuktskador målats över. Man såg även att det fanns flera pågående läckage på vinden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men i stället för att påbörja ett renoveringsarbete, svarade hyresvärden med att säga upp Yasmine från lägenheten.

– Det känns som att han gör allt för att sätta käppar i hjulet för mig, säger hon.

Både hon och Hyresgästföreningen misstänker att hennes hyresvärd vill hyra ut till Migrationsverket i stället.

Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.

– Det gör han med lägenheterna runt om kring och det tjänar han mer på. Det är därför han är så angelägen, säger hon.

För hyresvärden nöjde sig inte med att säga upp Yasmine. Hem & Hyra har lyssnat igenom flera inspelade samtal där hyresvärden skäller ut henne. Han har anmält henne för barnmisshandel hos socialen, krävt hennes pappa på pengar och låst upp lägenheten för att gå in i den när Yasmine och barnen varit hemma (Se filmen här via Youtube i mobil).

Hyresvärden Mustafa Abdul Karim menar i en intervju med Hem & Hyra att visst mögel kommit till eftersom Yasmine, utan tillstånd, satt in en tvättmaskin i lägenheten. 

Annons
Läs ocksåAnsedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig”

Men hur har möglet kommit till sovrummet och på vinden?

– Det finns inget sånt. Det är bara skitsnack. Det är bara ett påstående som de där idioterna från miljöförvaltningen kommer med. Om någon som har ett svenskt efternamn som Wikström ringer, kommer de direkt. Vi lever i det mest diskriminerande landet i hela världen, säger hyresvärden Mustafa Abdul Karim till Hem & Hyra.

Menar du att miljöförvaltningen i Lindesberg är rasistiskt när de gör sina bedömningar?

– Ja visst självklart! Jag har massor med bevis.

Hur kommer det sig att du låste upp dörren till hennes lägenhet? 

– Det har jag rätt att göra. Hon har kryssat i en ruta att jag får ha huvudnyckel, säger Mustafa Abdul Karim.

Men enligt Hyresgästföreningens jurist Lotta Zaine, stämmer inte det.

Annons

– Yasmine har för det första inte kryssat i rutan. Och även om man kryssar för i kontraktet att hyresvärden får ha huvudnyckel, så innebär det inte att han får gå in när han vill. Det är hemfridsbrott, säger hon.

Yasmine har polisanmält sin hyresvärd, men är fortfarande rädd att han ska gå in i lägenheten.

– Efter det här knyter jag alltid ett snöre från handtaget till hatthyllan. Och barnen frågar ibland om dörren är låst, berättar Yasmine.

Att lägenheten ska hyras ut till Migrationsverket vill Mustafa Abdul Karim vare sig bekräfta eller dementera.

I morgon, onsdag, kommer Hyresgästföreningen  i region Mitt att företräda Yasmine när hyresvärdens uppsägning ska upp i hyresnämnden.

Läs också Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Bovärden Henrik inspekterade spis – blev hotad med kniv: "Tänkte på min familj"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.