Annons

Klart för fler hus på Vikingavallen

Söderköping Ramunderstaden drar i gång andra etappen av nya bostäder på Vikingavallen. I höst påbörjas byggandet av två stycken 6-våningshus med totalt 56 hyreslägenheter.
Foto: Jakob Kindesjö
Ramunderstaden fortsätter bostadsbyggandet på Vikingavallen i Söderköping.

Förra sommaren stod första etappen klar på Vikingavallen i Söderköping med 40 nya hyreslägenheter. Men det kommunägda bostadsbolaget Ramunderstadens planer på att bygga en andra etapp i området har gått trögt.

Endast ett anbud kom in och kostnaden att bygga två nya hyreshus hamnade alldeles för högt. Under våren har bolaget gjort vissa justeringar av projektet och prövat en annan metod för hitta intresserade byggherrar. I slutet av förra veckan blev det klart att Erlandsson Bygg kommer utföra projektet, en investering på cirka 120 miljoner kronor.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

— Vi har valt ett partnerringsamarbete istället för ett tradionellt anbudsförfarande. Vi har ett ramavtal och inom det ropar vi av det här projektet, förklarar Stefan Karlsson, projektchef på Ramunderstaden.

Att som i första etappen fortsätta bygga så kallade kombohus, en standardiserad hustyp som pressar ned byggkostnaden, var inte aktuellt för etapp två, berättar Stefan Karlsson.

Annons

— Kombohusen erbjuder bara tvåor och treor och det har vi tillräckligt med i det området. Det är i stort sett bara pensionärer som bor där. Här vill vi även kunna erbjuda ettor, fyror och femmor som kan passa yngre och barnfamiljer. Det blir de första femmorna i vårt bestånd, säger han.

Läs ocksåHyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga"Hyresgäst i kök, barack från byggfirma.

Den andra etappen kommer innehålla två sexvåningshus med totalt 56 lägenheter. Projekteringsarbetet har redan inletts och siktet är att markarbetet ska vara i gång i september. Bostäderna ska vara klara för inflyttning i februari 2019. Utseendet på de nya husen kommer bryta av mot de befintliga.

— De blir högre och får en helt annan karaktär, andra balkonger och fasadfärger. De kommer att bryta av mot de andra husen, säger Stefan Karlsson.

Under hösten räknar bolaget med att kunna presentera mer information om de nya lägenheterna.

Annons
Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

 

 

Läs också Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.