HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart för högre hus i Finspång

Finspång Länsstyrelsen avslår överklagandet mot en ny detaljplan i Finspångs centrum. Det innebär att Vallonbygden kan gå vidare med planerna för ett nytt höghus.

Den nya detaljplanen för Finspångs centrum gör det möjligt för Vallonbygden att bygga ett nytt åttavåningshus men också bygga till två våningar på befintliga hyreshus vid Kalkugnsvägen. Men den nya planen överklagades av en bostadsrättsförening, som ansåg att påbyggnaderna skulle försämra ljusinsläppet i deras intilliggande bostäder.

Nu har länsstyrelsen beslutat att avslå överklagandet och enligt tidningen Folkbladet har föreningen valt att inte driva ärendet vidare. För Vallonbygden innebär beslutet grönt ljus för det fortsatta arbetet med det nya höghuset.

Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

– Vi kommer nu att gå ut med upphandlingen för ett nytt åtta-våningshus. I månadsskiftet augusti–september hoppas vi ha leverantören klar, sedan ska vi lämna in bygglov och en möjlig byggstart skulle kunna bli i oktober, säger Björn Andersson, vd för Vallonbygden.

Höghuset kommer att ha drygt 30 lägenheter och uppföras enligt Sabos framförhandlade ”kombohus”, där det finns tre leverantörer att välja mellan, Skanska, NCC och Lindbäcks bygg. I upphandlingen kommer även ingå rivningen av den så kallade Majorsvillan som finns på den tomt där huset ska byggas.

– Beroende på vilken leverantör och hustyp som vinner så räknar vi på en byggtid på mellan nio och tolv månader, förklarar Björn Andersson.

Läs ocksåLigan som fixar rent i förråden
Läs också Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.