HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klart med ny vd för Roslagsbostäder

Norrtälje Roslagsbostäders styrelse har tillsatt den vakanta vd-tjänsten. Ny högsta chef för bolaget är Ann Söderström, tidigare vd för Nykvarnsbostäder.

Roslagsbostäder har haft en tom vd-stol sedan i mars då förre vd:n Anders Hermanson fick sparken efter oenighet med styrelsen om hur bolaget ska skötas. I somras utannonserades tjänsten och nu har styrelsen utsett en ny högsta chef för bostadsbolaget: Ann Söderström som närmast kommer från en tjänst som vd för Nykvarnsbostäder, Nybo. Hon har även varit kommunalråd i Nykvarn och har en civilekonomsexamen från KTH/Södertörns högskola i botten.

Nybo har runt 560 lägenheter i sitt bestånd, medan Roslagsbostäder förvaltar drygt 2000 lägenheter.

Läs också”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor

– Jag blev intresserad av tjänsten eftersom Norrtälje är en expansiv kommun och bolaget större. Sedan  var det dags att gå vidare helt enkelt, jag har ju varit på Nybo i fem år, skriver hon i ett mejl till Hem & Hyra.

Vilken blir den största utmaningen med jobbet?

Annons

– Att liksom i alla kommuner bygga prisvärda hyresrätter som kan svara upp mot en stor efterfrågan.

Läs ocksåHöga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta"

När Ann Söderström tillträder sin nya tjänst är inte klart än, utan beslutas i slutet av nästa vecka.

– Men det blir inte före årsskiftet, så mycket kan jag säga. Ann måste ju avsluta sitt jobb i Nykvarn också, säger Sune Alm, styrelseordförande i Roslagsbostäder.

Annons

Spelar det någon roll i tillsättningen att den nya vd:n är en kvinna?

– Nej, även om jag tycker att det är trevligt att vi har en kvinna i ledningen för bolaget för första gången på 70 år. Men det var inte det vi tittade på i första hand, utan vi tittade på kompetensen. Ann Söderström har ju varit kommunalråd, och vi tror att hon har en bra blick för vad som händer i kommunen. Vi tror hon kan få till ett bra samarbete mellan bolaget och ägaren.

Läs ocksåTvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror
Läs också Paulina fick en ny lever och behöver ha nära till sjukhuset – nekades lägenhetsbyte Så mycket vill värdarna i Aros-Gävle höja hyran med 2021

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.