Annons

Klart med nya hyror hos Familjebostäder i Göteborg

Göteborg Det krävdes ett halvårs förhandling, inklusive medling och sammanbrott. Men nu är hyrorna för drygt 18 000 hyresgäster hos Familjebostäder spikade.

Det var i slutet av februari som beskedet kom: kommunägda Familjebostäder får lov att höja årets hyror med två procent i genomsnitt från och med 1 februari.

Beslutet fattades av det partssammansatta organet Hyresmarknadskommittén i Stockholm, sedan bostadsbolaget valt att stranda de lokala förhandlingarna med Hyresgästföreningen – för första gången på tjugo år i Göteborg.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Då, i februari, hoppades Familjebostäder fortfarande på en spridning på 1–5 procent beroende på standard, läge och nuvarande hyresnivå. Återupptagna förhandlingar med Hyresgästföreningen har pågått sedan dess.

Annons

Men nu står det klart att det inte blir någon differentiering. Den kommunala värdens drygt 18 000 hyresgäster får samma hyreshöjning på två procent, oavsett var och hur man bor.

Däremot får samtliga hushåll betala tre månaders höjning i efterskott, eftersom hyran höjs retroaktivt från och med februari. Summan fördelas på hyresavierna för maj och juni.

Läs ocksåGavlegårdarnas hyror klara efter medling

På sina håll ökar hyran för bilplatser med mellan 8 och 40 kronor i månaden. De allra flesta parkeringsplatser har dock kvar samma hyra som tidigare.

Annons

LÄS MER:
Här hittar du listan över färdiga hyresuppgörelser bland länets kommunala hyresvärdar i år.

Läs också Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek” Unika beslutet stoppade helkaklade badrum – värden behåller möjlighet att överklaga Haveri för hyresförhandlingar i Göteborg – 110 000 hushåll berörs Unikt beslut stoppar helkaklat badrum och klinkergolv hos Mohamed: "En stor seger"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.