HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klev in till grannen och krävde att få bo där

Helsingborg Kvinnan ska enligt värden ha sagt till sina grannar att de måste flytta för att hon ska bo i deras lägenhet. Hon ska även ha haft privata ägodelar i fastighetens gemensamma utrymmen. Nu sägs kvinnans kontrakt upp.
Dörr med ringklocka
Foto: Gry Ellebjerg

Kvinnan hyr två rum och kök på 57 kvadrat i Helsingborg. Enligt hyresvärden har det uppstått störningar i boendet som är så pass allvarliga att värden skickat in en ansökan till hyresnämnden om avhysning. Orsaken är att ett antal klagomål gällande störningar för både hyresgäster, fastighetspersonal och för att hon orsakat fara för brandsäkerheten.

Kvinnan har bott i lägenheten sedan mars 2009 och enligt värden har de ett flertal gånger tagit upp problemen med hyresgästen både muntligt och via mejl men inget ska ha hjälpt.

Läs ocksåKvinnans klagorop fick granne att flytta – nu vräks hon självStörningsärende i hyresnämnden.

I tre olika varningsbrev adresserat till kvinnan framgår att hon ska ha klivit in i en grannes lägenhet och sagt att den personen inte ska bo där eftersom hon ska ha lägenheten. Hon ska även ha ställt sina privata saker i fastighetens allmänna utrymmen, så att det är en fara för brandsäkerheten. I det första varningsbrevet framgår att kvinnan vid flera tillfällen ska ha knackat på en granne med anklagelser om att denna ska ha beslagtagit hennes nycklar.

Något sammanträdesdatum är ännu inte satt och hyresgästen själv har inte inkommit med någon skrivelse till nämnden.

Läs också Kartläggning i Norrland: Tusenlappar i avgift om du stör grannen Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Här smetar han avföring över hela trapphuset – nu tvingas mannen att flytta Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.