Annons

Klev in till grannen och krävde att få bo där

Helsingborg Kvinnan ska enligt värden ha sagt till sina grannar att de måste flytta för att hon ska bo i deras lägenhet. Hon ska även ha haft privata ägodelar i fastighetens gemensamma utrymmen. Nu sägs kvinnans kontrakt upp.
Dörr med ringklocka
Foto: Gry Ellebjerg

Kvinnan hyr två rum och kök på 57 kvadrat i Helsingborg. Enligt hyresvärden har det uppstått störningar i boendet som är så pass allvarliga att värden skickat in en ansökan till hyresnämnden om avhysning. Orsaken är att ett antal klagomål gällande störningar för både hyresgäster, fastighetspersonal och för att hon orsakat fara för brandsäkerheten.

Kvinnan har bott i lägenheten sedan mars 2009 och enligt värden har de ett flertal gånger tagit upp problemen med hyresgästen både muntligt och via mejl men inget ska ha hjälpt.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I tre olika varningsbrev adresserat till kvinnan framgår att hon ska ha klivit in i en grannes lägenhet och sagt att den personen inte ska bo där eftersom hon ska ha lägenheten. Hon ska även ha ställt sina privata saker i fastighetens allmänna utrymmen, så att det är en fara för brandsäkerheten. I det första varningsbrevet framgår att kvinnan vid flera tillfällen ska ha knackat på en granne med anklagelser om att denna ska ha beslagtagit hennes nycklar.

Något sammanträdesdatum är ännu inte satt och hyresgästen själv har inte inkommit med någon skrivelse till nämnden.

Annons
Läs också Skulle göra köttbullar med spikar åt grannens hund – får bo kvar på prov 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Så spred mannen skräck i hyreshuset: ”Era sinnessjuka parasiter” Tvättstugebråket urartade – 75-åringen bet värdens sambo i vaden Mardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.