Annons

Klockaren ger odlingskragar till sina hyresgäster

Östra Göinge Det kommunala bostadsbolaget i Östra Göinge vill uppmuntra sina hyresgäster att börja odla och ger en odlingskrage till alla som vill ha.

Än så länge är det bara aktuellt för hyresgäster som bor i Knislinge, Broby och Hanaskog i Östra Göinge men tanken är att odlingsglädjen ska sprida sig till Klockarens alla hyresgäster. Det är Klockarens miljöchef Roger Pettersson som arbetat fram idén tillsammans med sina kollegor.

Han har även kontaktat de lokala Hyresgästföreningarna på orterna och varit på deras bostadsmöte för att höra om någon är intresserad av att börja odla.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Jag tycker det är en kul grej. Det är härligt att odla dill och sallad själv. Det kan skapa gemenskap och en ökad hemkänsla. Detta är ju ett första steg. Vi hoppas att det sprider sig och att fler vill odla i framtiden.

Varje odlingskrage tillhör en hyresgäst och är cirka 120 cm gånger 90 cm. De ställs upp inne på gårdarna. Bostadsbolaget står för kostnaderna för jord och odlingskrage. En odlingskrage kostar cirka 100 kronor. Än så länge har sex hyresgäster nappat.

Annons
Läs också Odla i lägenhet: "Utmaning – men det går" Skärpta uthyrningskrav för nyanlända Kolonilotter för alla hyresgäster på förslag Klockaren höjer hyran med 2,1 procent Klockaren byter namn till Göingehem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.