HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kolonilotter för alla hyresgäster på förslag

Heby Alla kommuninvånare som vill ska kunna odla sina egna grönsaker billigt. Det tycker Hyresgästföreningen i Heby, som lagt fram ett medborgarförslag till Heby kommun.

I förslaget presenteras idén om att Heby kommun ska anlägga kolonilotter till kommunens medborgare. Enligt ordförande Kerstin Karlsson, som är den som lagt fram förslaget, finns ett stort intresse för detta.

– Många hyresgäster idag odlar i balkonglådor. Men om de hade en kolonilott skulle de odla mer, säger hon.

Läs ocksåVill inte betala tillbaka överhyror - nu kan värdens hus tvångssäljas

Odlandet skulle också stärka gemenskapen mellan hyresgästerna, menar hon.

– Bara här på Stationsvägen har vi byggt upp gemenskapen riktigt bra. Lotter skulle öka gemenskapen, hyresgäster från det kommunala bostadsbolaget skulle blandas upp med de privata. Förslaget gäller för alla i hela kommunen, men hyresgästerna kommer in på köpet.

Om förslaget blir verklighet är ännu oklart. Medborgarförslaget har varit uppe i kommunfullmäktige och gått vidare till beredningen för miljö- och samhällsbyggnadsfrågor.

Läs ocksåHyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstädernaman vid bilpool

 

Läs också Bilpool eller egen bil – så här räknar du på vad som är bäst för dig Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden Här håller sensorer koll på soprummen - efter lyckat test digitaliseras alla kärl

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.