Annons

Kommission vill öronmärka lägenheter för bostadslösa

Malmö Malmökommissionen vill att kommunen tar fram 300 bostäder speciellt för bostadslösa som en åtgärd för att minska de sociala klyftorna i staden.

I dag är skillnaden i medellivslängd fyra och ett halvt år för kvinnor och fem och ett halvt år för män mellan olika stadsdelar i Malmö. Den så kallade Malmökommissionen som under två års tid utrett möjliga åtgärder för att skapa ett mer socialt hållbart Malmö kommer i sin slutrapport med 72 förslag: allt från att från att tillsätta en barnombudsman i kommunen till att bygga skolor med attraktiv profil i utsatta områden.

För att komma till rätta med den tilltagande bostadsbristen föreslår kommissionen att bland annat att Malmö stad påbörjar ett utvecklingsarbete mellan olika förvaltningar, forskning och marknad om hur bostäder kan produceras till rimliga kostnader för att råda bot på trångboddhet och hemlöshet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kommissionen vill dessutom att kommunen inom tre år ska ha tagit fram 300 lägenheter öronmärkta till bostadslösa.

Annons

För att säkra bostadsförsörjningen framöver behöver kommunens bostadsbolag MKB få nya direktiv från ägarna, konstaterar kommissionen.  Alternativet skulle kunna vara att starta en helt nytt komunalt bolag med  uppdraget att bygga billigare bostäder med speciellt fokus på de grupper som i dag har svårt att efterfråga bostad.

Läs hela rapporten här.

Annons
Läs ocksåHyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt”Margareta Söderström, kommunikationschef på MKB.
Läs också Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion” Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.