HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kommission vill öronmärka lägenheter för bostadslösa

Malmö Malmökommissionen vill att kommunen tar fram 300 bostäder speciellt för bostadslösa som en åtgärd för att minska de sociala klyftorna i staden.

I dag är skillnaden i medellivslängd fyra och ett halvt år för kvinnor och fem och ett halvt år för män mellan olika stadsdelar i Malmö. Den så kallade Malmökommissionen som under två års tid utrett möjliga åtgärder för att skapa ett mer socialt hållbart Malmö kommer i sin slutrapport med 72 förslag: allt från att från att tillsätta en barnombudsman i kommunen till att bygga skolor med attraktiv profil i utsatta områden.

För att komma till rätta med den tilltagande bostadsbristen föreslår kommissionen att bland annat att Malmö stad påbörjar ett utvecklingsarbete mellan olika förvaltningar, forskning och marknad om hur bostäder kan produceras till rimliga kostnader för att råda bot på trångboddhet och hemlöshet.

Läs ocksåRökare anklagas för att ha nikotinskadat lägenhet – skuldsatt i åtta år: ”Känns som att bli rånad”MKB, det kommunala bostadsbolaget i Malmö, kräver ytterligare en hyresgäst på ersättning för rökskador.

Kommissionen vill dessutom att kommunen inom tre år ska ha tagit fram 300 lägenheter öronmärkta till bostadslösa.

Annons

För att säkra bostadsförsörjningen framöver behöver kommunens bostadsbolag MKB få nya direktiv från ägarna, konstaterar kommissionen.  Alternativet skulle kunna vara att starta en helt nytt komunalt bolag med  uppdraget att bygga billigare bostäder med speciellt fokus på de grupper som i dag har svårt att efterfråga bostad.

Läs hela rapporten här.

Annons
Läs ocksåRekordnotan: 337 000 kronor för rökare som flyttat utFörbjudet att röka
Läs också De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Bodde nio månader i lägenheten – nu stämmer värden rökaren på 141 000 kronor Efter tre flyttar på tre år - så fick Klara, 25, äntligen hyra i första hand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.