Annons

Kommunala Skurupshem vill höja hyran med 2,5 procent

Skurup Kommunala Skurupshem yrkar återigen på höga höjningar inför årets hyresförhandling. Bolaget stod för årets högsta hyreshöjning i Skåne år 2015, med 2,5 procent i genomsnitt.

Skurupshem vill höja hyran från den 1 januari 2016. Inför 2015 års förhandlingar ville bolaget höja med 3 procent men förhandlingarna landade på en hyreshöjning på i genomsnitt 2,5 procent. 

− Det är ett högt krav om man jämför det med den generella kostnadsutvecklingen i samhället, säger Joakim Lund, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

2015 stod bolaget för årets högsta hyreshöjning i Skåne. De hade begärt en höjning med 3 procent, och det gjorde de även inför 2014 år förhandlingar. För 2013 krävde Skurupshem en höjning av hyrorna på 3,9 procent men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen blev hyreshöjningen 2,5 procent.

Annons

Innan det är dags att sätta sig vid förhandlingsbordet kommer Hyresgästföreningen att begära ett underlag från Skurupshem där de redogör för sina ekonomiska förutsättningar för nästa år.

− Det blir först efter att vi har analyserat det som kan vi ta ställning till om kravet på hyreshöjningar är berättigat eller inte, säger Joakim Lund.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listanHyreshöjningar

Skurupshems vd Anders Nilsson har avböjt att kommentera i dag.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.