HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kommunen gör akutinsats mot råttor i hyreshus

Helsingborg Råttorna huserar fritt och tar sig allt större friheter. Nu gör kommunen en akutinsats mot hyreshuset i Helsingborg. "Det är på tiden" säger grannen Trine Baadsgaard.

Grannarna kring huset på Hövitsmansgatan säger att de har varit på miljöförvaltningen och andra myndigheter i flera år om situationen i det aktuella huset och råttproblemen som eskalerar. När de nu har fått medial uppmärksamhet efter att SVT Nyheter Helsingborg först rapporterade om saken har miljöförvaltningen beslutat om en akutinstats.

– Det är på tiden! Det är bra att någonting görs, sedan hoppas jag att de håller i detta annars kommer problemen tillbaka, säger Trine Baadsgard, hyresgäst som bor granne med huset.

Läs ocksåBarnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen"Tingvallavägen Märsta

Hon har tidigare varit med om att fastighetsägaren har fått någon slags varning och försökt fixa till saker i fastigheten men att det har blivit som vanligt igen efter en tid.

Enligt miljöförvaltningens avdelningschef Lena Åkesson har det idag, tisdag, skickats iväg beställningar till bolag som ska råttsanera och lösa sopsituationen. Lena Åkesson kan dock inte säga om det är en engångsinsats eller kommer att följas upp kontinuerligt.

– Vad som händer på längre sikt är inte klart, säger hon.

Annons
Läs ocksåRåttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär"

Det är helt fastighetsägarens ansvar att sköta fastigheten. Enligt miljöförvaltningen lades ett föreläggande mot honom om sophanteringen redan i januari 2014. Föreläggandet förenat med vite ligger nu hos mark- och miljödomstolen för utdömande men eftersom ägaren inte har gått att delges händer inget.

– Domstolen letar fortfarande efter honom, säger Lena Åkesson.

SVT Nyheter Helsingborg har dock hittat mannen. Till dem säger han att han inte vill döda råttorna, utan planerar istället att fånga dem och släppa ut dem i skogen.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Läs mer:

Annons

Här har råttorna tagit över 

Räddningstjänsten: Hyreshuset har blivit olaglig hotellverksamhet

Läs också Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Beslutet: Joakims värd måste sluta dumpa hyresgästernas sopor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.