Annons

Kommunen ställer krav på värd med lyhört hus

Lund Hyresgästerna i Lund anklagades för störningar och riskerade att förlora sin lägenhet. Men så blev det inte. Nu riktas kraven istället mot husets ägare.

En kvinna som bor i huset i centrala Lund klagade så pass mycket på sina grannar att de blev uppsagda. Hon menade att paret orsakade svåra störningar genom att bland annat gå över golvet. Mannen i det utpekade hushållet menade att problemen hade sin grund i husets konstruktion.

Men nu har hyresvärden dragit tillbaka flyttkravet mot paret och målet i hyresnämnden är avskrivet. Den missnöjda kvinnan ska på eget initiativ lämna adressen, det framgår av nämndens handlingar.

Malou Gamborn, jurist på Hyresgästföreningen, representerade paret när ärendet hamnade i hyresnämnden.

– Det här blev bra för hyresgästernas del. Men om det är en störning på grund av ett tekniskt fel kan det ju återkomma om det kommer en annan hyresgäst, säger hon.

Så här såg det ut när Miljöförvaltningen mätte i början av februari i år.

Efter uppsägningen av paret använde hyresvärden miljöförvaltningens ljudmätningar i huset som ett bevis mot paret i hyresnämnden. Men det var inte tänkt att användas på det sättet. Nu lägger kommunen istället fram mätningen mot hyresvärden i ett förslag till ett föreläggande.

  • Värden måste utreda “stegljudsisoleringen” mellan två lägenheter.
  • Om den inte är tillräcklig vill kommunen se förslag på åtgärder.

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.